Nationaliteter

Efter att under åttondelsfinalen mellan USA och Ghana häromdan fått lära mig att man är ghanan (rimmar på banan) om man kommer från Ghana, började jag fundera lite på nationaliteter. Och är man från Elfenbenskusten så är man ivorian. De flesta nationaliteter bland VM-lagen kunde jag komma på utan någon längre betänketid, men så kom jag till Honduras. Vad sjutton är man då? Hondur? Hondures? Hondurian? Hondurianare? Upplys mig gärna, jag vill inte ligga sömnlös om nätterna och undra!

På en filt i Vasaparken

Syster och jag spenderade delar av eftermiddagen på en filt i halvskuggan. Huvudsysselsättningen var att lyssna på matchen Holland-Slovakien, men det hanns även med korsord, böcker och en tupplur eller två. Till detta avnjöts glass och årets första svenska jordgubbar. Dessa var förstås sådär goda som bara årets första gubbar är. Härligt!




Ingen sommar utan Sommar

Idag lyssnar jag på Sommar i P1 med Babak Najafi.

Midsommar i Uptown

Jag var lite osäker på huruvida det går att ha en riktigt lyckad midsommarafton när man är kvar i stan. Är det något som jag förknippar med Öland så är det just midsommar. Det visade sig dock snart att jag oroade mig helt i onödan då det blev en av de bästa dagarna i år.

Jag började ganska tidigt på morgonen med att cykla ut till Röbo för att plocka lite blommor. Stadsbarnet gör så gott hon kan förstår ni. Till lunch fick jag besök av pappsen och systrami och vi dukade upp en skaplig midsommarlunch med lax, sill, färskpotatis, nubbe och öl.



Därefter begav jag mig till Nyby för att fira vidare med gänget. Blommorna fick följa med och intog hedersplatsen mitt på bordet. Även här blev det sill, lax och nubbe, senare även följt av grillat.





Äteriet följdes av bränn(vin)boll. Jag hamnade på marken mer än en gång (skyller på de fyra snapsar som någon vid namn Anton lurade i mig), både själv och i sällskap med andra.



Alla var på topp och det fanns inte en sur min så långt ögat kunde nå.





Sen blir bilderna tyvärr sämre och sämre, vet inte om det berodde på att alkoholhalten i blodet steg eller om det berodde på mörkret. Kul var det i vilket fall och jag somnade extremt nöjd vid tresnåret.


Dagen i siffror

  • Mackor till frukost: 3
  • Dopp i det blå: 3
  • Korvar med bröd: 4
  • Glassar: 1
  • Klädombyten: 7?
  • VM-matcher: 1+1
  • Timmar i solen: 6
  • Solskyddsfaktor: 10
  • Bilder att inspektera: 635
  • Tråkiga stunder: 0

Midsommardagen

Jag är så glad att jag lärt mig hur jag ska dricka för att inte bli bakis. 'Dagen efter' blev därför inte alls någon större påfrestning utan passerade som vilken dag som helst. Typ. Volleyboll med vännerna följdes av fotbolls-VM med pappa och sen födelsedagsmiddag hos farmor som firade 86 år idag. Och så fotboll efter det förstås. Jag har funderat lite smått på om jag låter VM styra mitt liv lite för mycket, men i slutändan kom jag fram till att så inte är fallet.

Mer om midsommarafton kommer kanske imorrn om jag lyckas sno åt mig lite bilder från mannen med superkameran. Men framförallt är det bad och grill som gäller!

SOMMAR!

Midsommarafton! Tjohej vad jag är glad! Ser fram emot en underbar dag. Har varit uppe sen kvart över åtta för att hinna fixa allt som ska fixas, och har just haft pappa och Elsa på lunch. Nu ska jag iväg till Nyby för att fira med gänget.

GLAD MIDSOMMAR ALLESAMMANS!


Båtliv

Sämre kan man ha det.


























Alldeles nyss

Hörde något som lät som trummor och gick ut på balkongen. Möttes då av denna syn:





Update: Gjorde lite research och hittade detta:
Flygvapnet

Störst av allt är kärleken

Jag vill inte påstå att jag är hård som sten, långt ifrån, men så här jävla blödig är jag väl ändå inte? Har suttit bänkad framför tv:n mer eller mindre hela dagen för att följa bröllopet och har fått torka mången tår. Den kärlek som finns mellan Victoria och Daniel går inte att ta miste på, den är så äkta som den bara kan bli.

Finast idag? Prins Daniels tal till sin vacka fru. Jag typ dog lite. På andra plats kommer kungens kupp då han gav drottningen en ros på vad som även är deras bröllopsdag.

Fotbolls-VM i all ära. Och alla andra idrottsevenemang med för den delen, men fram för mer äkta kärlek i svensk television!


Lägerledare med extern otit

Ber återigen om ursäkt för den dåliga aktiviteten här på bloggen den senaste veckan. Det blir så när man är hårt arbetande. Dagläger för simningen har det varit, 9 till 15 varje dag med en massa härliga ungar. Så värst mycket simning har det inte blivit, instruktionerna som vår chef gav inför veckan var: Bara ungarna har kul så skiter jag i om ni ens simmar en meter. Sagt och gjort, många metrar har det verkligen inte blivit. Mest lek och skoj och nu är jag helt slut.

Fast det har varit kul också, det är ganska schysst faktiskt att få lite betalt för att leka några timmar varje dag. Dock hade jag gärna sluppit hörselgångseksemet. Jag hade problem med öronen när jag simmade och hade helt glömt hur jobbigt jag hade det periodvis med vatten i örat, trånga hörselgångar och nedsatt hörsel på grund av detta. Hoppas verkligen att det ger med sig de närmsta dagarna för såhär kan jag inte ha det.

Varm, nyduschad och mätt

It's a good life mina kära vänner!

Tillfälligt avbrott

Återkommer när det händer något i mitt liv. Typ efter fotbolls-VM.

Taskigt läge

Jobbigt att vara den här killen:


Sommarens soundtrack?



Åh vad jag är helt KÄR i Oskar Linnros och hans nya skiva 'Vilja bli'. Sen jag hittade den på Spotify i måndags har jag lyssnat på den många gånger. Misstänker starkt att den kommer att spelas flitigt under resten av sommarn.

Den som råkat missa denna undervara skapelse kan klicka på länken här:
Fett bra skiva

Hoppsan

Den som känner mig vet att jag är tjejen med koll. Ibland är det svårt att hinna i tid, men jag brukar aldrig glömma en avtalad tid. Strax efter 11 idag ringde min chef på simskolan och undrade var jag var nånstans. Vi hade bestämt att vi skulle ses idag för att gå igenom inför simlägret nästa vecka. Som tur är har jag nära till Fyrishov, så jag är där på en kvart, men jag förstör inte hur jag hade lyckats glömma bort det helt och hållet. Alltså, det fanns inte ens nånstans i bakhuvudet. Jag hade tänkt ta lite sovmorgon, städa lite och passa på att njuta av det fina vädret. Några tankar på simskolan fanns överhuvudtaget inte. Lustigt.

Vita ränder








Ett under att jag inte är bakis idag

Hade en förträffligt trevlig kväll hemma hos min namne igår. Rosé, citrondrink, mango och kex. Jag lyckades dock bli apfull och kvällen fick på så sätt ett trist slut när jag var tvungen att stifta bekantskap med herr toalett. Fråga mig inte hur jag lyckades cykla hem utan att dö sen, för det vet jag inte.


Jag som trodde lov betydde att man tog det lugnt

Vilka intensiva dagar jag haft! Kom fram till att sen i lördags kring lunchtid har jag varit hemma, i vaket tillstånd, i sammanlagt fem timmar. Inte så konstigt kanske att det blivit lite si och så med städ och disk.

Idag har jag åtminstone varit i stan, men inte här i lägenheten. Först var det en liten tur till Ackis för att följa med Moa hem till mig. Sen tillbaka ner på stan för väldigt många timmars shopping med Elsa. Kanske lägger upp lite bilder på vad jag köpte imorrn. Fjortisvarning på det, jag vet. Kvällen fortsatte i syrrans sällskap: dels på en beachvolley-plan vid Ångström, dels i hennes soffa kollandes på Big Fish.


Mina fotavtryck på syrrans badumsmatta efter att ha tvättat av all sand.

En förvarning hade varit najs

Blä, vad ledsen jag blir. Jag har skrivit två jättelånga fina inlägg som jag tänkte publicera någon dag när det passade. Inte visste jag att sånt som ligger som utkast bara finns kvar i en vecka innan de försvinner. Bara sådär, hux flux. Får se om jag kanske orkar försöka återskapa något av dem.

Sjätte i sjätte

Nationaldagen firades i Örebro. Hela familjen Härdelin-Terner åkte till Örebro för att hälsa på farbror Staffan med familj. Lunch, långpromenad, fika och middag hanns med, och givetvis en massa lek med småkusinerna, 3 år (nästan) och 7 månader. Vädret var alldeles strålande och sammanlagt spenderade jag närmare åtta timmar i solen, något som jag misstänker att jag får lida för imorgon, min rygg såg oroväckande röd ut.

Ett förtydligande

Bara för att förtydliga: Det var inte jag som behövde åka plingplong-taxi utan en nära vän. Allt är bra och hon får förhoppningsvis den hjälp hon behöver.

Ännu en händelserik dag

Konstig dag det här. Efter en lugn och skön början på dagen fick jag åka ambulans och göra studiebesök på akuten. Efter många timmar i en sjukhussal lämnade jag min sovande vän och åkte hem till A och där jag fick lite mat i magen. Klockan var vid det laget närmare tio, jag hade inte ätit något sen klockan två.

En ganska händelserik dag

Grillkvällen med klassen igår var mycket trevlig. Likaså det efterföljande V-dala-hänget och kebabrulle vid ån. Känns vemodigt att vi inte kommer att ses på en hel lång sommar, nu när jag äntligen kommit in i gänget. Det tog sin lilla tid kan man säga, men nu så.



Idag var det studentuppvaktningar som stod på agendan. Först tittade vi förbi hos gamla radhusgrannen Johanna där det bjöds på väldig god mat, dryck och sällskap.



Vi hade också turen att pricka in de två sista gamen i tennisen, så i 10 minuter satt det åtta personer i soffan och kollade på tennis. Himla kul att han vann!

Sedan var det dags för nästa uppvaktning. Den här gången i Norby hos Oscar. Även där bjöds det på en massa gott. Dock ingen tennis.

Efter det hamnade jag på en filt i Eko-parken med syrran och hennes klassisar. Det var kallt som fan och jag satt mest och tjatade om att vi skulle gå in nånstans, tyvärr utan framgång. Till slut kom vi dock iväg ner på stan och det var inte alls lika kallt när man fick röra sig.


Rosor







Tentan ägde mig. Inte tvärtom.

Har ingen blogglust idag.

Synd att jag inte pluggat ordentligt för tentan var mycket lättare än väntat. Visst, ett under kan ha skett och jag klarar den ändå, men just nu är jag väldigt inställd på omtena i augusti. På väg hem ramlade jag med cykeln.I ngen större fara skedd, lite grusfyllda skrapsår och en trasig ljumske bara. Det viktigaste är att glasögonen inte fick en skråma.

Nu blir det dusch och sen ska jag iväg på lite efter tenta-samkväm. Typ grilla, dricka och snacka. Najs.

Nattaktivitet

Plötsligt blev jag väldigt sugen på att spela bowling.


Min eftermiddag

Det blir ju som bekant sällan som man tänkt sig. Min plugg-session på en filt utanför mitt hus blev itsället en plugg-sejour på en filt utanför ett hus i Eriksberg. Närmare bestämt hos lillasyster. Vi har båda pluggat på tok för lite till våra tentor imorrn och tänkte att om vi håller lite koll på varandra så kanske det kan bli några timmars vettig aktivitet ändå.







Närmare 3 timmar tror jag att jag ägnade åt mina föreläsningsanteckningar, och nu känner jag helt plötsligt att om jag faktiskt hade börjat plugga i tid (för tre veckor sen) så hade jag nog kunnat klara tentan. Så jävla ägd med andra ord. Jaja, det var åtminstone en fin eftermiddag.

Ångest för hela slanten

Jag kände att det förra inlägget alldeles för romantiskt och svärmande för att komma från mig. Får skylla på lyckorus eller nåt åt det hållet.

Har terminens tenta och det kommer gå åt... ja ni vet vart. Har i ärlighetens namn lagt ner ytterst lite tid på att plugga, vilket är jävligt dumt gjort. Men ni ska veta att jag hade ambitionen att plugga riktigt ordentligt. Redan för tre veckor sen tog jag och kollade på ett par gamla tentor och tänkte ha dem som utgångspuknt för plugget. Tog en snabb titt på alla frågor och där försvann allt hopp kan man säga. Skitsvåra frågor varav flertalet ur logopedisk synpunkt är helt orelevanta. Känns lite trist när en väldigt intressant kurs har tentor som ligger på fel nivå.

Ska ut och lägga mig på en filt i solen tillsammans med en massa anteckningar. Kanske att jag kan trycka in lite mer kunskap men utsikterna är inte särskilt goda. Ångest alltså. Fyfan. Jag vill inte.

Ljusa kvällar om våren

Min absoluta favorittid på året är de två veckor som tar sin början kring min födelsedag. För det första är jag barnsligt förtjust i att fylla år, men det är inte den främsta orsaken till min glädje. Nej, det som gör att jag älskar försommaren är ljuset, hoppet och naturen.

I skrivande stund är klockan nästan 23 och ännu är det inte riktigt mörkt ute. Man behöver inte hålla på och tjafsa med cykellysen som glappar och det går att sitta ute. Och hoppet sen. De sista veckorna i skolan är alltid speciella, oavsett om man slutar femman eller ska ta studenten. Tillvaron är relativt kravlös och alla går mest runt och längtar och förbereder sig. Sen får jag ju inte glömma grönskan och allt det underbara som händer i naturen. Maskrosbollar, äppelblom, syréner och nyklippt gräs. Finns det något bättre?

Detta fortsätter förstås några veckor till, fram till midsommar eller så, men så fort som skolorna slutar känns det lite som att stan dör. Från att ha varit förväntansfulla och pigga blir alla betydligt lugnare och går in i semestermode. Inget fel med det, absolut inte, men den allra bästa tiden är just nu. Så se till att njuta ordentligt. Drick vin på balkongen, spela kubb i en park, var ute hela natten och kom inte hem förrän koltrastarna sjunger! Hänryckningens tid är här!

Bara sport

Shit, det är spännande i tennisen nu. Söderling leder med 2-1 i set mot Federer. Och jag som ska iväg på lite kulturella aktiviteter med mor och syster. Tack gode gud för Radiosporten!

Gissa frukten?

Vi fortsätter på tema 'Dagens'. Här ser ni min lunch. Mums säger jag bara.



Dagens outfit

Det här gör jag bara för att jag lovat syrran.



Pyjamas is the shit!

Ursäkta röran

Om bloggen ser lite konstig ut just nu beror det på att jag försöker fixa så att allt stämmer. Suck. Jag blir så trött på datorer ibland.

Kunnig person efterlyses!

Jag fattar inte varför jag bara ser den gamla designen, fast med några småändringar. Nån annan som använder Chrome och kan berätta hur det ser ut för er? Jag testade på nån sida där man kan kolla hur bloggen ser ut i olika webbläsare och då såg allt okej ut. Likadant när jag förhandsgranskar stilmallen. Hjälp, snälla någon?