Way to ruin a perfectly fine day

Det. Regnar. Not nice.

Slö. Slöare. Slöast.

Nu har jag kommit igång med musikteorin. Det är kul och interssant men svårare än jag trodde. Fast det som framförallt gör att det går så trögt för mig är nog att jag lätt blir distraherad. Eftersom jag gör kursen på distans och alltså sitter vid datorn mest hela tiden hamnar jag förr eller senare alltid på fejjan eller något annat onyttigt.

Och justeja, jag lämnade datorn hos päronen natten till idag och kommer att göra det nu igen. Allt för att jag inte ska sitta och slösurfa inpå småtimmarna, något som faktiskt inträffar skrämmande ofta nuförtiden. Behovet av rutiner har aldrig varit större. När jag går och lägger mig om kvällarna LOVAR jag mig själv att gå upp senast 8, men när väckarklockan väl ringer så är det helt omöjligt att gå upp om jag inte har en tid att passa. Om jag trots allt går upp innan frukost blir till lunch och posten hinner komma kan du ge dig fan på att jag inte klär på mig på ett par timmar. Disken? Äh, den tar jag nån annan gång. Sen dröjer det inte länge innan jag blir hungrig igen och måste äta lunch/fika, och då känns det ju rätt onödigt att börja plugga om jag ändå måste bryta snart. Så oftast kommer jag inte igång med pluggandet förrän kring tresnåret, vilket verkligen inte är acceptabelt. Det jag vill komma fram till är att om jag har datorn hos päronen tills jag kommit in i normala rutiner igen så måste jag ju gå upp, klä på mig och sånt där som ingår i morgonbestyren innan jag kan sätta mig vid datorn. Även om det slutar med att jag hamnar på facebook. Kan ingen ta på sig uppdraget att få ordning på mig?

Får man inte lov så tar man sig lov

Förlåt för den uteblivna uppdateringen igår som jag lovade.

Vad har jag då gjort den här veckan. Även om jag egentligen inte haft sportlov har jag i princip tagit ledigt ändå. Istället för att plugga musikteori har jag sett närmare 40 avsnitt av How I met your mother, hållt i födelsedagsuppvaktning för morfar, tränat två gånger, börjat läsa Steinbeck och diskat. Ikväll väntar nollesittning med klassen, något jag ser väldigt mycket fram emot. Därefter får vi se vad som händer.

Sara tipsar

svt play tillhandahåller de flesta av svts egna produktioner x antal dagar framåt i tiden efter sändningsdatum. Eftersom jag valt att inte ha någon tv har jag ändå kunnat följa två serier som jag verkligen uppskattar. Den första är Hjärnstorm. Jag tänker inte berätta mer om serien, utan uppmanar dig istället att själv kolla in den. Nummer två är Musikministeriet. Inte fullt lika bra som Hjärnstorm, men fortfarande väldigt bra.

Min nästa punkt är nog rätt uttjatad på många håll i landet, men den som inte läst Stieg Larssons Millenium-trilogi gör bäst i att göra det as soon as possible. Efter allt jag hört om böckerna hade jag skyhöga förväntningar och jag kan lugnt berätta att dessa överskreds med råge. Kan tänka mig att även den som vanligtvis inte gillar deckare fastnar för dessa böcker.

Härjarö 9-10 feb








En ovanligt aktiv dag

Jag blev inspirerad av vad Hedvig gjorde för någon vecka sen, så jag stjäl hennes koncept rakt av.

Tidigt som fan

06:32 Får ett sms från Martina, men somnar om inom några sekunder.

Härligt

10:06 Sov lite längre än vad jag tänkt (som vanligt alltså) Långfrukost med SVD.

Förvånansvärt kul

11:22 Dagen stora uppgift: Simskoleplanering som ska redovisas på SL-utbildningen den sjunde.

Skinka & ost

13:31 Lunch bestående av två smörgåsar.

En god bok

14:58 Fikadags! Kaffe, kaka och en god bok.

Sara cyklar

15:53 Sara cyklar i snöslasket.

Hurtigt värre

16:11 Medeljympa på Friskis

Nyduschad

17:46 Elsa gjorde mig sällskap under passet och hela vägen hem till dem.

Trasig!

18:08 Mina julklappsvantar har gått sönder

Ominstallation

19:55 Efter middagen tog jag tag i datoreländet och installerade om den. Brynolf heter nu Doris.

På Spåret

20:41 Fredag innebär På spåret. Finns det något roligare än geografisk frågesport? Jag tror inte det.

Mums

22:00 Dags att äta igen.

Äntligen

00:19 Till slut blev datorn klar med alla uppdateringar och jag kunde cykla hem.

Jag är inte lat. Egentligen

Idag ska jag göra något jag nästan inte gjort på två år. Jag ska simma. Minst 1000 meter ska det bli, och jag är faktiskt lite nervös. Jag kommer säkert att klara det, men jämfört med den teknik, fart och styrka jag hade innan jag slutade med simningen så känns det läskigt hur snabbt jag tappat allt det. För det är ju inte så att jag slutat träna helt och hållet. Två gånger i veckan, minst, på Friskis & Svettis är min målsättning, men det är på långa vägar inte tillräckligt för att jag ska hålla mig i den form som tre simpass i veckan gav. Det är verkligen synd.

Sen är det ju här med att springa. Jag har aldrig sprungit mer än 2 km i hela mitt liv och nu ska jag springa Tjejmilen i augusti. Hej och hå. Jag tvivlar inte på att jag kommer klara det. Så länge jag tränar, lär mig bita ihop och är lite envis ska det nog gå alldeles utmärkt. Just nu känns det rent ut sagt livsfarligt att försöka springa, med all is och what not, men i mars kör jag igång på allvar.