Colors make the world go round

Liten missberäkning med tre olika gula, men det är större skillnad i verkligheten.


Jag har tenta i utvecklingpsykologi på tisdag. Jag tycker det är svårt att plugga eftersom det är så mycket inom varje del och det känns som om jag  bara blandar ihop allt. Omtentan är 2 juni och jag har så gott som bokat den dagen redan. Men, om jag nu på något mirakulöst sätt skulle klara mig på tisdag så är det nog till stor del tack vare mina fina pluggpapper.

Istället för att renskriva anteckningarna på vanligt, tråkigt randigt papper så använder jag färgat papper. En färg till varje område. Det går riktigt bra och jag har förstått en massa som bara var gröt tidigare. Min kära kamrat Sonia förtjänar en stor bukett blommor eller nåt för det här tipset. Det blir så mycket roligare att plugga när det är färgglatt och snyggt. Att jag dessutom renskriver så att min jäktade förläsningshandstil blir riktigt fin är ännu ett plus. Nu har jag dock fått ont i handen av att skriva, så jag tar nog paus en timme eller så.

Fredagstipset

Snickra ihop en bokhylla vetja!


GLI KLI PÖV

Jag älskar såna där dagar när allt liksom bara klickar. Som idag. Varför? undrar du kanske nu. Jo, därför:
  1. Min favoritårstid är i full gång. Solen värmer och knoppar slår ut överallt.
  2. Sommarjobb fixat. Eller i allafall någon form av sysselsättning som kommer att generera lite pengar. Lite pengar är bättre än inga pengar.
  3. Bortsprungen bandmedlem på Sverigebesök resulterade i mycket lyckad tacoafton som även innehöll katrinplommonsjuice och GLIKLIPÖV (PÖLKLIVIG, PÖKVILLIG eller KÖPVILLIG).
Summa sumarum en dag som verkligen var välkommen efter all ångest och osäkerhet. Imorrn är det en vecka kvar till tentan, så då lär ångesten återvända.

Bloglovin

Följ min blogg med bloglovin

Datorer är så spännande

Min dator just went bananas när jag skulle öppna webbläsaren. Fick upp en massa fönster som bara blev fler och fler. Jag som inte ens ville öppna Explorer. Oh boy, datorer upphör aldrig att förvåna mig.


Dags för statistik

Det finns säkert nån stackare där ute som undrar hur det går med mitt läsprojekt. Jag kan tala om att det går mycket bra. Hittills har i år följande avverkats:

Slaughterhouse 5 av Kurt Vonnegut
Män som hatar kvinnor av Stieg Larsson
Flickan som lekte med elden av Stieg Larsson
Luftslottet som sprängdes av Stieg Larsson
Öster om Eden av John Steinbeck
Lily Dahls förtrollning av Siri Hustvedt
Doktor Glas av Hjalmar Söderberg
Jorden runt på 80 dagar av Jules Verne

Det har gått 101 dagar av 2009. Det innebär att snittiden per bok är drygt 12 dagar. Lägger jag bara manken till så ska jag nog ha läst mer än 40 böcker vid årets slut.

Några tips på vad jag ska satsa på härnäst?

Dagen jag svek mig själv

Nu ska jag berätta för dig hur en alldeles okej dag blev en riktig skitdag.

Som sagt, dagen började som vilken annan dag. Förmiddagen och större delen av eftermiddagen flöt på som vanligt. Sen fick jag ett mejl och sommarjobbsångestendesperationen i inlägget nedan slog till. Efter att jag lugnat ned mig lite och bestämt mig för att ta tag i saken så inträffade nästa grej. Jag hade tvättid på förmiddagen och skulle således ner i källaren för att ta hand om min tvätt innan min tid gick ut. Kommer ner i källaren men möts då av att dörren till torkrummet fått ett annat hänglås (allså inte mitt) samt en lapp med meddelande om att de var tvunga att klippa upp låset eftersom båda torkrummen var upptagna fast en av tiderna gått ut. Problemet var bara att det inte var jag som överskridit tiden utan den som tvättade sist igår kväll. Alltså skulle de ha klippt upp hennes lås. Jag blev inte arg eftersom jag inte hade märkt mitt lås, så därför visste de inte vems som var vems.

 Ironin i allt det här är att det var första gången som jag använde hänglåset samt att jag bokat ny tvättid redan (de kunde alltså inte se på bokningsschemat vem som tvättat), något jag aldrig brukar göra förrän jag är klar även i torkrummet. Jag blev därför grymt ledsen och förbanad på mig själv. När jag för en gångs skull bryter mina mönster så blir det bara fel. Fan.

Ett stort tack dock till grannen som var väldigt förstående och inte det minsta arg. Han bad till och med om ursäkt för att de hade gjort som de gjorde. Men, ändå sitter jag här med ett ilsket bultande hjärta och på gränsen till tårar. Somliga dagar blir det helt enkelt för mycket.

Hur hamnade jag här?

Jag måste ordna ett sommarjobb. Läget börjar bli rätt desperat. Har sökt lite olika saker men det är ingen som har nappat. Jag vet inte hur jag ska bära mig åt. Jag är inte en sån person som kan gå till ett ställe och fråga om de behöver arbetskraft och göra ett gott intryck. För det första är jag alldeles för blyg och för det andra så har jag dåliga erfarenheter av mitt tidigare sommarjobb som gör att jag är livrädd för att göra 'fel'. Det känns skitjobbigt och jag har sån jävla ångest. Tänker på skiten varenda eviga dag och mår bara sämre och sämre för att det ska vara så svårt. Det får mig att känna mig så oduglig, jag kan inte ens fixa ett jobb för några månader. Grejen är bara den att jag VET INTE hur man gör. Har inga kontakter eller släktingar som skulle kunna hjälpa mig. Jag vet att jag borde tagit här i det här för länge sen. Typ januari. Men nu gjorde jag inte det och det verkar som om jag får stå mitt kast. Men jag måste ha ett jobb i sommar. Måste. Om det är nån därute som kan hjälpa mig eller ge mig några tips så snälla.

Jag är alldeles tagen



Holy smokes vilken fantastisk film. Jag satt på helspänn under filmens två timmar och var inte alls säker på hur det skulle sluta. Tänker självklart inte avslöja något, men jösses, jag har nog aldrig haft mer hjärtklappning i hela mitt liv.

SE DEN! SE DEN! SE DEN! SE DEN! SE DEN! SE DEN! SE DEN! SE DEN! SE DEN! SE DEN!
NU!
 

Mycket att göra

För första gången på väldigt länge kan jag konstatera att det uteblivna bloggandet beror på tidsbrist. Sen utvecklingpsykologin började förra veckan har jag haft föreläsningar dagarna i ända och resten av tiden har jag varit med familjen eller bandet eller på simskolan eller ja, jag har i varje fall inte varit hemma mycket.

Psykologin är väldigt spännande men det är mycket och läsa. Stackars mig som beställt boken men inte fått den än. Det blir mycket att kompensera för i slutet av veckan. Men men, det ska nog gå bra. Jag har överlevt värre. Som den gången jag skrev mitt tal till nationella provet i Svenska B kvällen innan. Jag inte bara skrev talet, jag lärde mig det som ett rinnande vatten och gjorde strålande ifrån mig. Anyways, nu är det dags att plocka fram den där driftiga Saran igen.