Den närmaste framtiden

Läs min systers blogg om du vill veta vad jag ska ha för mig de närmaste fem veckorna. Nä då, jag kan tala om det för dig här och nu. Imorgon åker vi till Öland. Äntligen. Där blir jag nog kvar i tre veckor och direkt efter det bär det av till Sagostigen där jag ska jobba i två veckor. Men sen kommer jag hem. Och då har halva sommmarlovet gått :(

Hope ya'll have a great summer, vi ses i juli.

Hicka

Jag var duktig och gick och la mig redan klockan elva, men sen kom jag på att jag måste läsa ut min bok, så då gjorde jag det. Efter det kom jag på att jag inte pluggat huvudstäder på ett tag, så då gjorde jag det. Melody Club spelade på Fyrishov, så då lyssnade jag på dem. Sen fick jag hicka. Hickhelvete. Jag började hicka kvart över tolv ungefär och slutade inte förrän för några minuter sen. Och inte är det någon diskret hicka heller. Jag får liksom ont i hela överkroppen varje gång och det låter som om jag ska spy. Även om jag håller munnen stängd. Morfar försökte skrämma mig idag med att säga att de finns de som har hicka i flera år. Hoppas det aldrig händer mig. Jag skulle bli vansinnig.

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahh!

Hela dagen var som en uppladdning inför kvällens stora event: Lost-finalen. Jag satt framför tvn och gapade i två timmar. Det var helt ofattbart. Jag... den... alltså... hur kunde... men om... Jag vet ärligt talat inte ens vad jag kan säga, befinner mig i något slags chocktillstånd för tillfället. Och inte har jag någon att prata med heller. Syrran är och grillar, och jag känner ingen annan som delar samma besatthet som jag.


Oh no!

Jag glömde helt bort att skriva igår! Vad ska jag ta mig till? Inte för att jag gjorde något anmärkningsvärt, men det har jag ju inte gjort de tidigare dagarna heller.

I alla fall, jag gick upp 9, för på sommarlovsmorgon visar de Tintin! Jag är sjukt förtjust i Tintin, varje sommar alternativt påsk läser jag alla albumen. Resten av dagen fylldes av diverse meningslösa aktivteter, så som läsning, fika med kamrater (nog för att det var trevligt) och ICA-besök.

Just det ja, jag var på fotboll också. Sirius spöade Landskrona med 2-0. Hoppas på allsvenskan nästa år. Då ska jag definitivt gå fler gånger.

Idag har jag väl gjort ungefär samma saker, utom fotbollen gå. Mamma och jag gick och började väva på riktigt, vi gjorde ungefär 20 cm. Om en kvart börjar House!

Ny blogg

För den som är intresserad av mitt projektarbete har jag skapat en blogg specifikt för det. Adressen är bananasplit.blogg.se/projekt, kika gärna in någon gång ibland för att se hur det går för mig, jag kanske behöver lite uppmuntran lite då och då.

Mitt sommarlov - Dag 5

Guess what, jag vaknade klockan halv sex idag igen. Denna gång var det en skatjävel som satt utanför mitt fönster och skränade. Jag somnade dock om rätt omgående. Uppgång strax efter nio och sedan blev det frukost, brunch och lunch inom loppet av tre timmar.

Därefter färgade jag gamla lakan och påslakan i x antal nyanser av grönt. Det blev väldans snyggt om jag får säga det själv. Jag och mamma gjorde ytterligare en insats på väveriet och monterade klart väven. Trodde vi i alla fall. Jag hade en jättebra idé om hur en grej skulle sitta. Det var fel.

Middagen bestod av smarrig lax med färskpotatis som fadern tillagat.  Mätta och belåtna tog jag och mamma med mormor på promenad och jag sprang upp och ner för deras trappor några gånger. Klockan nio kollade jag och pappa på Mission Impossible på fyran, och när den var slut satte jag mig här.

Otroligt spännande det här är. Jag kanske inte måste beskriva varje dag av mitt sommarlov in i minsta detalj. Eller vad säger ni? Om det inte är någon som orkar läsa så slutar jag.

Mitt sommarlov - Dag 4

Vaknade halv sex i morse och mådde alldeles prima. Magen är det absolut inget fel på. Jag tog sovmorgon till halv elva dock. Sen tittade jag på tv, bland annat Stockholm maraton. Efter det tog jag en kort sväng ner på stan och köpte textilfärg.


Efter det gjorde jag väl inte så mycket; fikade, såg målgången i maran och plockade undan lite på mitt rum. Klockan fem kom Henrik och lämnade Martin. Vi lekte i lekparken både före och efter middagen, ända tills det var dags för den unge mannen att gå och lägga sig. Vi "läste" en hel kartbok. Sen såg jag Welcome Mrs Doubtfire för artonde gången.

Nu är filmen slut och jag ska gå och lägga mig, vi får se när jag vaknar imorrn och vad tillståndet med min mage är.

Mitt sommarlov - Dag 3

Dagen började dramatiskt kan man ju säga. Klockan halv sex vaknade jag med magsmärtor. Det var inget jag varit med om förut, så jag gick och väckte mamma, stackarn. Hennes första ord var "Blindtarmen". "Faaaan" tänkte jag "varför just idag av alla dagar?". Vi ringde sjukvårdsrådgivningen och de sa att det var lika bra att vi åkte till akuten. Där fick jag vänta ett tag, men inte så länge. De tog diverse prover och klämde och tryckte på mig, men då smärtan avtagit betydligt på fyra timmar tyckte doktor Ulrik att det var lika bra att jag åkte hem och avvaktade. Jag har avvaktat hela dagen nu. Det har gjort lite ont hela tiden, men inte alls som i morse.

Så istället för att spendera dagen på sjukhuset gick jag på utspring och studentmottagningar. Det var varmt och trevligt. Magen kände jag knappt något av så det var bra. Vid femsnåret när päronen kommit hem begav vi oss till Nåntuna där min gamla dagiskompis Agnes bor. Studentskan uppvaktades av nästan hela familjen Härdelin-Terner, och vi kom inte hem förrän alldeles nyss. En rätt så händelserik dag med andra ord.

Jag får hålla er uppdaterade om min blindtarm.

Mitt sommarlov - Dag 2

Sovmorgon. När jag återfått medvetandet plockade jag undan efter vandringen, hängde tvätt och röjde lite i allmänhet. Efter lunch bestående av makaroner med ost och ketchup, en klassiker, gick jag ner på stan. Inhandlade diverse attiraljer inför studentuppvaktande imorrn samt shampoo+balsam och två kulor sorbet. En tur till ICA, middagslagning och simskolevikariat avslutade kvällen.

Mitt sommarlov - Dag 1

♫ Du gamla du fria ♫


Nationaldagen firades i hufvudstaden tillsammans med mor och far. Först besök på Waldemarsudde och sedan fika i Rosendals trädgård. En alldeles underbar varm dag.

På kvällen var det fotboll som gällde. Far min, den jäveln, hade biljett till matchen, medan vi andra fick nöja oss med att se spektaklet på tv. Vilket målkalas!!!

Skoj

Ända sen resan har jag känt mig sjukt energifull. Värsta lyckoruset eller nåt. Imorgon ska vi vandra i Fjällnora och jag ska inte få skavsår. Det har jag gett mig fan på. Jag har dock packat ner en ask Compeed för säkerhets skull. När vi kommer hem på tisdag ska jag cykla hem med min fina, tunga ryggsäck på ryggen, duscha och göra mig iordning till skolavslutningen. Sen är det sommarlov! Woohoo!

Bästa skämtet (courtsey of min syster):

En anka kommer in på en bar
-Har ni kex?
-Nej, det här är en bar, vi serverar inte kex.
Ankan går, men kommer tillbaka nästa dag.
-Har ni kex?
-Nej har jag sagt.
Ankan går, men kommer återigen tillbaka nästa dag.
-Har ni kex?
-NEJ HAR JAG SAGT! DET HÄR ÄR EN BAR OCH OM DU FRÅGAR EN GÅNG TILL SPIKAR JAG FAST NÄBBEN I BARDISKEN!
-Har ni spik?
-Nej...
-Har ni kex?

Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahhahaha. Jag dör.