Sara reflekterar över sömn

Jag måste medge att jag slarvat med sömnen den senaste veckan. Förra fredagen hade jag fest, kom inte i säng förrän vid 2 och vaknade 12 timmar senare med världens baksmälla. Tre dagar senare, den 23 december, gick jag la mig nångång efter ett, halv två kanske: somnade klockan 5! Lysande förutsättningar för julafton när jag dessutom var kanonförkyld. I säng närmare två även resten av veckan, men vad gör det när man kan sova till lunch? Anyway, igår hade jag fest igen, trevligt värre och de sista gick halv fyra. Härligt. Idag var jag dock inte bakis när jag vaknade. Ska försöka skärpa mig resten av jullovet.

Julen ska vara vit. Men en snaps eller två går bra

Efter vad jag fick uppleva på förmiddagen idag är det nästan att jag börjar tro på mirakel. För vem sjutton hade kunnat tro att det skulle bli en vit jul ändå? Jag hade så gott som förlikat mig med tanken på ännu en jul med regn och 5 plusgrader. Därmed inte sagt att jag tycker det är acceptabelt julväder. För en gångs skull har jag inga problem med att medge att jag hade fel. Jag tror jag ska anamma metoden att ha så låga (om ens några) förväntningar som möjligt. På så vis behöver jag inte bli besviken, utan blir istället glatt överraskad varje gång något bra inträffar.


Snopet

Vad glad man blir dan före dan när man vaknar med halsont utan dess like. Visste väl att jag inte var helt frisk, men att det skulle slå till idag på det här viset var inte direkt drömscenariot. Men men, jag får göra det bästa av saken och ta det lugnt hemma idag. Slå in de sista julklapparna till exempel. Eller varför inte kolla på 18 avsnitt av årets julkalender? Läsa ut min bok kanske? Dricka en massa te förstås! Även om det inte botar den onda halsen så lindrar det åtminstone.

TACK

Martina. Tack så sjukt mycket för ikväll. Om du bara visste hur bra det kändes att äntligen få tala ut om alla dessa känslor som jag inte ens visste fanns inom mig.

Gör en insats

Årets julklapp är som de flesta nog vet en upplevelse. Vad passar då bättre än att ge bort en låtönskning? Just nu (fram tills imorgon, 19/12) pågår Musikhjälpen i P3 och SVT2 till förmån för flyktingar världen ö. Att önska en låt kostar 50 kr och pengarna går direkt till Radiohjälpen. Sen är det inte säkert att låten blir spelad, men då har man åtminstone gjort en god gärning. Läs mer på www.sr.se/musikhjalpen

Jag har önskat fyra låtar, än så länge.

Edit

Jag har fått en låt spelad!
Jag har fått två låtar spelade!


Hur orka sista dagarna innan jul?

Usch och fy, skämmes tammefan. Mindre lyckad uppdateringsfrekvens. Så här sammanfattas två veckor.

Simskoleavslutning
Seminarie
Långweekend i Bollnäs
Antagsbesked våren 2009
Ont i halsen
Guitar Hero
Matsnyltning hos päronen
Lucia
Tråkplugg

Over and out

Europanto

Que would happen if, wenn du open your computer, finde eine message in esta lingua? No est englando, no est germano, no est espano, no est franzo, no est keine known lingua aber du understande! What happen so?