En helt vanlig svensklektion

Vi sitter i datasalen på svenskan och pratar bloggtexter. Helena frågade om det var nån som bloggade och om de ville dela med sig. Rebecka utbrast "Sara!" men jag gav henne en skrap blick och sa nej. Jag har inget emot att folk läser min blogg, men jag vet inte hur det skulle kännas om hela klassen satt och läste det jag skrivit med mig närvarande i rummet.

Nu ska vi visst skriva essäer. Hoppas vi får några riktlinjer eller idéer vad vi ska skriva om. Annars kommer jag se ut som ett levande frågetecken. Att hitta inspiration till att skriva är bland det svåratse som finns. När man väl kommit igång brukar det flyta på.

Måndag

Bajs. Jag är trött.

Tröttlov

Lovet började aktivt iallafall. Fyra dagar i Harsa med intensiv skidåkning (för päronen). Jag upplevde en ny omgång av skavsår och tog det lugnt. Vi kom hem i snöyran i tisdags kväll, och sen dess har jag knappt stoppat näsan utanför dörren.

Imorgon fyller farfar 80 år. Jag ska väl pulsa dit i snön med en blomsterkvast eller nåt.




Ica, Gävle

En tjej ~25 går in på Ica och har sitt barn, iklädd en rosa mössa, i en sittvagn. En äldre dam kommer fram och lutar sig mot barnet.
Damen: Nämen gud, vilken söt liten flicka!
Tjejen: Tack, men det är en pojke.
Damen (tittar upp och fnyser lite): Men varför har han då en rosa mössa?
Tjejen (svarar trött): För att han är bög.


Förjävligt

Var det nån som såg Hello Africa nu ikväll? Jag mådde riktigt dåligt. Här sitter vi hemma i våra varma hus och kollar på programmet som underhållning. Om det nästan blev för mycket för mig kan jag bara föreställa mig hur det måste ha känts för de som var där. Satan. Jag hoppas verkligen att alla som läser det här inser hur bra vi har det här i Sverige. Vi får äta oss mätta varje dag och har i princip oändliga möjligheter att göra/bli vad vi vill. Sluta gnäll och var tacksam för det du har! Det här gäller även mig, jag är absolut inte något helgon eller anser mig vara bättre än någon annan.

Vad ska man säga egentligen? Fy fan?

OBS! VARNING!

Vad ni än gör, se INTE jungfruleken på Reginateatern. Top 3 sämsta någonsin. Teatermörkret passade dock utmärkt för en tupplur.

Jag är Duracellkaninen på speed

Om 40 minuter ska jag lämna in en historieuppgift. Mission impossible. Jag har skrivit ca 5 meningar. Det är kul att leka med typsnitt och layout.

I skolan kände jag mig däremot riktigt produktiv idag. Gjorde klart filosofin på nästan utsatt tid, och historian rev vi av i ett rasande tempo. Synd att vi inte kunde spela in vår diskussion, det hade varit ljusår bättre än att försöka sammanfatta anteckningar till en begriplig och något sånär sammanhängande text...

Imorgon ska vi gå på någon dryg teater. 1,5 timmes bortslösad pluggtid. Jag som verkligen hade hoppats på att kunna skriva klart skiten imorrn kväll. En dag sent kan inte vara jordens undergång. Men, å andra sidan ska man kanske inte utmana ödet. Fast inte vet jag om det finns något sådant. Öde alltså. Den som lever får se som man säger.

En onödig natt

Igår natt var det äntligen dags för Superbowl. Jag höll mig vaken till efter midnatt för att se Bears krossa Colts. Ni kanske vet att riktigt så blev det inte. När tredje kvarten var slut och Bears låg under med 5 poäng gav jag upp. Dessutom insåg jag att min inplanerade sovmorgon till 10 hade reducerats till kl 9. Surt.

Trots blott 4 timmars sömn klarade jag mig igenom en hel dag i 1800-talet. Vi borde ha temadagar oftare, iallafall om de inte kräver någon vidare större insats.

Till extramatten efter skolan hade jag "glömt" mina grejer, så jag gick hem och sov istället. Nu kan jag inte somna.

FREDAG!

YES! Äntligen helg. Fast fan vad tiden går fort egentligen. Då märker man att man håller på att bli gammal... Hela den här veckan har varit grymt bra. Ingen egentlig anledning, det har bara varit en bra vecka helt enkelt.

Fast jag gillar inte slask. Det är blötsnö överallt, och nu regnar det till och med. Jag var alldeles prickig om benen när jag kom hem idag. Och som håret blir sen, alldeles böjt och fluffigt. Inte bra. Men men, jag ska ju bara ligga på soffan och fisa ikväll, så det spelar ingen större roll.

Aaaah, nu måste jag gå och kissa. Ajöken