Tillåt mig att presentera: Min nya design!

Nej, du har inte kommit fel. Såhär kommer bloggen att se ut i fortsättningen.

Skulle egentligen vilja ändra om texten mer, annat typsnitt och storlek på rubrikerna, men efter som jag inte har någon som helst aning om hur man gör nöjer jag mig för nu.

Men nog om det, nu är jag nyfiken på vad DU tycker!



Hm... Såg nu att det fortfaranade den gamla designen som syns i Chrome, har ingen aning om varför det är så. Men i både Firefox och Explorer är det den nya. Nån som vet?

Balkongliv

Före:






Efter:






Sara testar

Om Ramlösa Smultron inte var någon större hit i jämförelse med sin motsvarighet hos Loka så kan jag meddela att Ramlösa Rabarber var väldigt trevlig. Den kan jag verkligen rekommendera. Och nej, jag är inte sponsrad av Ramlösa om någon nu skulle få för sig det.


Uppe med tuppen

Om man faktiskt orkar gå upp i vettig tid om mornarna så kan man hinna med en hel del. Dessutom är det så himla fint ute. Ska alldeles strax åka till BMC för att redigera våran film. Hoppas att det går fort så att jag kan vara ute i solen istället.

Uppsving

Wow, idag har det slagits rekord minsann! Hela 17 unika besökare har jag haft. Jämför det med genomsnittliga 6. Visserligen brukar det vara lite mer trafik på söndagar, men det här var oväntat. Mitt gamla rekord var 12 tror jag med det var för tre år sen.

Men iallafall, tack för titten och hoppas att ni nytillkomna läsare kommer tillbaka fler gånger!

Kvällspromenad

Vilken fin kväll det blev hörrni!








Renoveringsdags?

Jag börjar bli trött på min design. Sitter och funderar på en ny men jag vet verkligen inte hur jag vill ha det. Färger, stil och allt sånt. Sen är jag ju inte direkt nån stjärna på att fixa med sånt heller, så vi får se hur det blir. Men jag ska nog göra ett försök åtminstone.

Sluttjatat

Jo, men det gick ju riktigt bra och jag är väldigt nöjd med resultatet från gårdagskvällen. Fast jag måste erkänna att jag tvivlade på Tyskland för en lite stund och tänkte att det skulle bli Rumänien. Överlag tycker jag att jag hade tippat ganska bra, det var bara en handfull länder där jag verkligen var helt ute och cyklade. Som Israel. Dock tror jag att de hade fått en mycket bättre placering om han inte hade sjungit falskt.

Skulle kunna skriva mycket mer om ESC och och kommentera allt möjligt, men jag tror jag nöjer mig såhär. Eller vänta, måste bara tillägga att det är sjukt komiskt att Danmark kom på fjärde plats med en låt som ratades från svenska Melodifestivalen.

Äntligen är det dags!

Med tanke på att det är final i ESC ikväll presenterar jag här mina tankar kring finalfältet.


Azerbajdzjan:
Förstår att den är en favorit hos många, men jag tycker att framförandet känns tillgjort och fel på nåt sätt. Kan komma topp 5.

Spanien:
Haha, nä cirkusmusik är inte min kopp te. Och förhoppningsvis inte resten av Europas heller. Botten 5.

Norge: Största 'You raise me up'-plagiatet ever men den är fan bra. Hamnar på övre halvan av resultatlistan.

Moldavien: Skönt med lite upptempo, men mycket mer än så är det inte. Känns ganska mycket 90-tal va? Nånstans i mitten.

Cypern: Jaa. Söt är han men låten är alldeles för anonym och intetsägande för att det ska kunna bli några större framgångar. Nedre halvan.

Bosnien & Hercegovina:
Nä, tråkigt. 20:e plats typ.

Belgien:
Tom Dice och hans gitarr tilltalar mig absolut, men jag tror inte att ESC är inte rätt forum för den här sortens hångelmusik. 10:a som bäst.

Serbien:
Asså, killens frisyr är bara så ful. Dock gillar jag låten. Övre halvan.

Vitryssland:
Öh ja, hur tänkte man här? Tre tjejer med fjärilsvingar, två sliskiga killar och en ful svensk på flygel? Lätt nedre halvan.

Irland: En bra ballad helt enkelt. Och jag kan inte låta bli att gilla Titanic-flöjten. Svårplacerat men nånstans i mitten.

Grekland: Jag skrattar lika mycket varje gång jag ser det här numret. Sångaren verkar så trött och har ett väldigt begränsat rörelsemönster. Låten? Låter grekiskt. Nedre halvan.

Storbritannien:
Hahaha! Den här låten bara måste komma sist.

Geogrien:
Söt tjej med fin ballad, liksom många andra låtar. Tappar mycket på det. Kan överraska men jag tror på nedre halvan.

Turkiet: Vet inte vad det är men jag gillar verkligen den här låten. Påminner om Muse och liknar inget annat i årets tävling. Kan bli farliga. Lätt topp 5.

Albanien: Gillade inte alls denna när jag hörde den först, men nu tycker jag att den är bra. Övre halvan.

Island: Inget ESC utan eurodisco. Schysst låt, men för Islands skull hoppas jag att de inte vinner, hur skulle de ha råd att arrangera nån tävling nästa år? Övre halvan.

Ukraina:
Nä, vaffan? Tjejen hade en snygg klänning i videon men låten är ju förfärlig. Botten 5.

Frankrike: Kul lekfull låt, men den kommer inte att nå någon bra placering. Nedre halvan.

Rumänien: Återigen en låt som jag gillar utan att riktigt kunna förklara varför. 10:a eller bättre.

Ryssland: Trodde aldrig att denna skulle gå vidare från semin, men jag hade fel. Det är tydligen en skoj-grej men jag fattar inte riktigt. Nedre halvan.

Armenien:
Förstår verkligen inte grejen med denna. Vad är det som är bra? Visst, skönt etnosound, men låten är inte bra för det. 10:a som sämst. Tyvärr.

Tyskland:
Har varit galet kär i 'Satellite' sen första gången jag hörde den. Vill dansa och blir allmänt glad när jag hör den. Vinner i år.

Portugal:
Söt Disney-ballad som är en av Portugals bättre på senare år, men hamnar ändå på nedre halvan.

Israel:
Sjungs av Darins okände tvilllingbror. Helt klart en toppkandidat. Den av årets alla ballader med mest inlevelse och starkast refräng. Jämn kamp med Turkiet om andraplatsen.

Danmark: Bästa startnumret engligt mig. Grymt bra låt som skulle kunna hamna topp 5 om artisterna bara hade någon kemi överhuvudtaget, nu blir den 10:a som bäst.

Ikväll är det jämt

Andra semin är mycket svårare att tippa. Är egentligen bara helt säker på 3-4 st. Och Hollands bidrag är rent fruktansvärt dåligt. Jag sitter med skämskudde och lider. Men iallafall, så här tror jag att det blir.

  1. Israel
  2. Danmark
  3. Rumänien
  4. Schweiz
  5. Sverige
  6. Azerbajdzjan
  7. Turkiet
  8. Kroatien
  9. Irland
  10. Armenien
Fan, det här är så svårt att jag måste gardera mig med ett par bubblare också. Bulgarien och Litauen. Fast egentligen spelar ju inte nåt av det här någon roll, Tyskland kommer att ta hem skiten.



Update:
7 av 10 ikväll igen. Synd på Sverige, men jag är inte förvånad. Tog med den mest bara för att jag kände mig tvungen. Men asså vafan, Ukraina?

Dagens insikt

Ledsen Ramlösa, men



är godare än

.

Nästan så att jag skäms lite men...

Okej, jag erkänner. Jag gillar ESC. Kan inte låta bli, trots att det är tramsigt, pinsamt och långt ifrån det bästa som finns i musikväg.

Igår gick semifinal ett av stapeln. Klart den svagaste av de två, och jag tror inte att årets vinnare fanns i startfältet. Ni som känner mig vet att jag är lite(?) av en listnörd, så självklart var jag tvungen att tippa vilka jag trodde skulle gå vidare. 10 av 17 skulle röstas fram och såhär såg min lista ut.

  1. Slovakien
  2. Lettland
  3. Serbien
  4. Belgien
  5. Portugal
  6. Island
  7. Albanien
  8. Grekland
  9. Vitryssland
  10. Estland
Fetstil markerar de länder som gick vidare. 7 av 10 med andra ord, ganska okej tippat tycker jag.

Imorrn avgörs den andra semifinalen, och trots att jag inte alls gillar Sveriges bidrag hoppas jag såklart på vidarekvalificering till finalen.

Är det en vanlig dag?

Justeja, jag fyller ju år idag. Dagen har som alla andra Falun-dagar varit riktigt späckad, men det är bara kul. Min fina Falun-familj uppvaktade med underbart god päronprinsess-tårta från Vansbro och en fin liten present (snart på ett soffbord nära dig!) och kursarna kom med en rulle Ballerina kladdkaka. Mums flera gånger om alltså!

Min vän Hedvig kom med den fina observationen att 22 är den mest symmetriska åldern som finns. Två tvåor liksom. Tre treor går liksom inte att fylla och en etta är ju ingen ålder man minns. Nä, 22 är nog perfekt tror jag.

Vissa har det bra

Kille 16 år: Mamma, är det här ett sånt mirakeltillfälle då du städat mitt rum lite?

Nyupptäckt

Jag har haft min dator i nästan två år. I fredags upptäckte jag att den har en minneskortsläsare. Bra där.

Världens bästa teckning

Jag bara måste visa teckningen som mitt kusinbarn M, 6 år, har ritat. Lite suddigt tyvärr.



AIK 0 - Barsilåna 300

Svacka

Jag har liksom tappat stinget lite. Kanske uppdaterar med lite bilder från de senaste veckorna ikväll eller imorgon. Ni får helt enkelt hålla ögonen öppna. Eller börja följ mig via Bloglovin.

Kontraproduktivt

Ni vet när man har sådär mycket att göra att man inte ens vet vart man ska börja? Så istället för att göra nånting så gör man ingenting.

Falun 3-6

Praktiken är grym! Jag trivs som fisken i vattnet och efter att ha hört resten av klassens erfarenheter så kan jag konstatera att Falun-crewet har haft en himla tur som hamnat just där.