Valborgsblogg

Sista april är schysst. Picnic vid ekonomikum i stekhet sol. Jag fick solsting, gick hem och sov i två timmar. Sen kom Elsas polare och vi åt middag, drack kaffe, spelade spel (Elsa och jag är bästa laget) och drack vin. Det blev grymt trevligt men klockan är inte ens tolv och alla har gått hem. Det är bara Daniel kvar och nu tänkte vi kolla på Saw III och kanske IV. Mina strumpor är blöta för jag gick ut utan skor. Imorgon åker jag till Orsa för att hälsa på min gudmor. Där blir jag kvar till lördag och sen på söndag är det knattematch som gäller för hela slanten. Jag ser fram emot detta.

Det är tisdag

Som utlovat kommer här facit.

image19

Hur gick det för er?

Lördagsnöje

Jag har upptäckt skönaste grejen! Stenografi!

image17
Testa själv!

Vilka djur är det här?

image18
Kalla mig nörd, tönt, eller vad du vill, men jag tyckte det var riktigt skojigt.

Och just det, facit. Ni får till på tisdag på er. Då presenteras de rätta svaren.

Min kväll

Mamma och jag tog en promenad till Gamla Uppsala och tillbaka. Det är ungefär 8 km och tog oss en dryg timme. När vi kom hem somnade jag på soffan. Smart. Jag hade egentligen tänkt att duscha, men jag får vara en slusk tills imorgonbitti.

Febern fortsätter

Några noteringar: 39,2   37,4   38,6   38,2   37,8   38,3   38,8   39,0   37,2   37,9   och senast   38,4

Idag är det synd om mig

Jag är sjuuuuuuuuuuuk. Det bara kom sådär igår på eftermiddagen. Först hade jag lite ont i huvudet, sen fick jag ont i hela kroppen, och sen blev jag jättetrött. Så jag gick och la mig vid 22 och drömde konstigaste drömmen. Varför drömmer man så galet när man är sjuk? Alltså verkligen helt utspårat. Sen så fryser jag och svettas om vartannat. Verkligen helt fel tillfälle att bli sjuk på. Jag har en massa planer för helgen. Men dem får jag väl skjuta på.

Gruppdiskussionen som spårade ur

Idag har jag lärt mig två saker. Det första är att USA skickar biståndsmajs till Afrika. Den här majsen är GMO-odlad (genetiskt modifierad) för att kunna tåla frost, bekämpningsmedel och annat som kan förstöra en skörd. Sen skickar de iväg majsen till sina försökskaniner och slipper äta den själva. Smart va?

Sak nummer två är eko-cigaretter. Finns det sådana och vad är vitsen i så fall? Jag är nyfiken.

Gah

Är det konstigt att ha sendrag i en vecka? Jag vill kunna gå normalt.

Vadan detta?

I februari var det 100 grader varmt ute och inte en snöflinga i sikte. Nu, andra veckan i april, har det snöat tre dagar i rad och man fryser häcken av sig så fort man stoppar näsan utanför dörren. Fortsätter det såhär länge till sjukanmäler jag mig.

Vad blir det för mat?

Middagsförslag någon?

Småkusinerna på besök

Jag fick två teckningar av min kusin (6 år) idag. Den ena föreställer en vulkan och den andra en traktor. Grymt snygga båda två. Den andra kusinen (10 år) deklarerade stolt att Min rumpa har druckit för mycket skumpa. Vad han egentligen menade med det vet jag inte, men kul var det.