I rörelse

Skulle vara intressant att veta hur många mil jag rest den senaste veckan.

Måndag igen

Jag har inte glömt bort att jag har en blogg, bara varit i Riga.

Efterlängtat biobesök

Jag hade tajmat in min resa hem till Uppsala igår alldeles perfekt. Strax före nio klev jag av bussen, och mindre än en halvtimme senare befann jag mig på bion tillsammans med mina fina vänner för att se Harry Potter 7. Vi satt längst bak och hade extra benutrymme, så det kändes jättelyxigt (bra jobbat Martina!) och filmen var överraskande bra.

Självklart kan den inte mäta sig med boken, men i jämförelse med de tidigare filmerna klarar den sig bra. Att boken delats upp i två filmer är dels superirriterande, men samtidigt innebär det att det finns mer plats för detaljer vilket uppskattas av någon som läst boken ett nästan pinsamt antal gånger (eventuellt är jag uppe i tvåsiffrigt...)

Jag lyckades hålla tårarna borta den här gången, men i juli får jag komma ihåg att köra sminkfritt. Är rätt övertygad om att det kommer att bli känslosamt.

Dagens viktigaste nyhet

Andre Pops är årets julvärd. Hur mycket mys som helst!


Hur ser Örebro ut i dagsljus?

Fråga någon annan, jag har nämligen ingen aning.


Nu börjas det

Gårdsgranen har kommit på plats!



Mash-ups är det nya svarta

Måste bara visa denna videon. Otroligt bra nummer från senaste Glee-avsnittet. Och då gillar jag inte ens Umbrella! Överhuvudtaget var det ett väldigt bra avsnitt, mycket bättre än hela den här säsongen.


Morgonskoj

En av mornarna i Örebro förra veckan väcktes jag av det här. Jag skrattade så jag grät och hade inga problem med att komma igång den dagen. Idag kommer Martin Emtenäs från Mitt i naturen på besök och självklart lyssnar jag, han är ju min idol. Här hade jag egentligen tänkt länka till ett gammalt inlägg, men nu kan jag inte hitta det. What a shame. Jag ska fortsätta leta, men tills vidare får ni klara er utan länken.

Bergochdalbana

Den här veckan har jag upplevt alla möjliga sinnestillstånd. Jag har känt mig lugn och harmonisk, urförbannad, ledsen, glad, stressad, hyperaktiv, ångestfylld och uttråkad. Inte dåligt att lyckas hinna med allt detta på en riktigt fullspäckad vecka. Kanske inte så konstigt heller för den delen, med tanke på att aktiviteterna har varierat från plugg och tentor till Örebro och filmkväll.

Nästa vecka verkar bli lite lugnare, iallafall vad gäller jobbiga saker (som tenta och sånt). Istället ska jag gå på bio och åka till Riga. Det ser vi fram emot!

Eftermiddag i Örebro

Sitter och går igenom första halvan av min allra första dyslexiutredning. Det är många resultat att räkna ut och mycket kvalitativa analyser att göra, och jag är trött. Som tur är har vi extremt mycket administrativ tid under den här perioden, och jag börjar inse att den verkigen kommer att behövas.

Sen har jag omtentan på lördag att plugga till, och hur bra det än kändes inför tisdagens tenta, lika dåligt känns det inför den här. Det känns som att det inte spelar någon roll hur mycket jag pluggar och hur många meter jag än antecknar, är den likadan som sist så blir det jävligt svårt.

Svettig och äcklig känner jag mig dessutom, och jag är inte hemma och kan duscha förrän efter åtta. Suck.

Filmjölksdimma

Örebro är vitt idag. Tjockaste dimman gör att man inte ser många meter. Är det likadant på fler plaster eller är det något lokalt?


One down, one to go

Tentan gick fan bra. Skönt att slippa gå runt och känna oro över eventuell omtenta. Nu ska jag bara klara tentan på lördag också så kan jag slappna av lite. Har varit helt pluggbesatt den senaste veckan. Min syster sa till och med att hon aldrig sett mig plugga förut. Lite jobbigt att jag ska klämma inte två dagar i Örebro också, nog för att jag pluggar bättre kvällstid men helst inte efter åtta timmars arbetsdag.

Fler än jag som vill ha kvällstentor?

Ibland skulle jag kunna offra nån mindre vital kroppsdel för att slippa vara en kvällsmänniska. Vad jag än ska göra så går det bättre på eftermiddagen/kvällen/natten. Så därav kommer det sig att jag den senaste veckan suttit så gott som varje kväll och pluggat inför morgonens tenta, som börjar klockan 9. Klockan 9 ligger långt ifrån den tidpunkt jag presterar som bäst. Hade varit ännu värre om den började vid 8, då är jag knappt vid medvetande. 

Jag tror ändå att det kommer att gå bra för mig imorgon. Jag är väl förberedd. Mer förberedd än jag varit på länge faktiskt och jag tänker ta till mig det som jag lärde mig på psykologin idag: Tror man att man kommer lyckas så är chansen att man också gör det större.

Stort steg

Pappa kom just hem och berättade att de kört självscanning på Ica för första gången.

Tråkvarning

Det är fredagkväll och jag går hem från puben före tio eftersom jag "måste" upp och plugga imorrn. Vad har hänt med mig? Känner mig som största partypoopern ever.

Mätt

Svaret på frågan i förra inlägget lyder: Gott som fan.

Hungrig

Jag undrar om falukorv är gott som pålägg?

Besserwisser? Jag? Ja!

Förresten, jag blev så irriterad på alla som skulle på Halloween-fest i lördags. Jag fattar inte vad Alla helgons dag har med Halloween att göra? Halloween var FÖRRA helgen, den 31 oktober. Ville bara säga det.

Ännu en helg

Om jag ska betygsätta den här helgen så får den nog en 4:a. Av 5 möjliga. Fredagskvällen blev lång och trevlig, jag höll mig enbart till vodka och klarade mig undan bakfyllan. Lördagen blev kanske något kort då jag inte behagade kliva upp ur sängen förrän nån gång på eftermiddagen, vi kan säga kvart över två. Kvällen spenderades hemma hos päronen och på menyn stod krabba och vin.

Idag gick jag upp vid 12 av den enkla anledning att jag hade tvättstugan, annars hade jag kunnat ligga kvar ännu längre. Jag har fan problem. Sen blev det kväll igen och vi åt på restaurang för att fira far som fyller år imorrn. Trevlig meze och baklava. Och en whiskey för att inviga farsans nya glas när återvände efter en kort promenad i kylan.

För att kort sammanfatta kan man nog säga att det har varit fest av olika slag hela helgen lång.

BBC vet hur man gör drama

För några dagar sedan kom jag att tänka på den fantastiska brittiska serien Life on Mars om polisen Sam Tyler som blev skjuten och skickades tillbaka i tiden till år 1973. Den visades i svt för några år sedan och var verkligen helt sjukt bra. Sedan kom jag att tänka på uppföljaren Ashes to ashes som utspelar sig närmare ett decennium senare, och med en ny huvudperson. Svt visade den första säsongen, men resterande två verkar inte inte vara på g. Tyvärr.



Eftersom jag gärna vill veta hur 80-talsäventyret slutar tog jag saken i egna händer och streamar de sista 16 avsnitten. Kvaliteten varierar och jag har upptäckt att det är riktigt svårt att förstå brittisk slang, men det är härligt att ännu en gång få stifta bekantskap med DCI Gene Hunt och de andra. Kommer Life on Mars och Ashes to ashes någonsin som DVD-box här i Sverige ska jag minsann försöka lägga vantarna på dem.

Duktig

Idag gjorde jag något som jag pratat om väldigt länge: Blev blodgivare! Eller ja, det är inte helt klart än, först måste blodproverna jag lämnade idag analyseras och mina värden måste vara bra. Men sen, om en tre-fyra veckor kommer jag att få lämna blod. 

Att det inte blivit av tidigare beror dels på att jag som vanligt haft svårt att få tummen ur, men även på grund av att jag vägt för lite. Minst 50 ska man väga, och under sommaren har jag lyckats tjocka på mig nästan 3 kilo och passerar således den magiska gränsen. Och dessutom var det ju så att eftersom jag följde med min syster idag så fick hon en extra bonusgåva som tack för värvningen.