Jag har bakat!

Supergott bröd. Receptet har suttit uppe på min anslagstavla bra länge men det har aldrig blivit av. Förrän nu. Mums. Måste ha en bit till innan jag ska iväg och jobba sen.

Tji fick jag

Det har känts att våren är på väg i några veckor nu. Även om det varit kallt och snön vägrar att ge sig har solen visat sig riktigt mycket och det har legat en känsla av vår i luften. Men så var det det där med snön. Sen i söndags har det snöat lite grann varje dag. För en liten stund sen var det till och med alldeles vitt när jag tittade ut, men nu skiner solen igen. Jag blir helt enkelt inte klok på vädret. Any day now så slår det till på rikigt. Och då kommer jag att fira.

Snart så...

Kort uppdatering bara medan jag väntar på att Lost-avsnittet ska ladda klart. På onsdag börjar plugget på riktigt igen. Förhoppningsvis får jag lite bättre ordning på mitt liv med mer rutiner. Vad gäller bandnamn har vi inte kommit fram till något än, men tyvärr kan jag meddela att det inte kommer att bli The hurricane took my cat away. De övriga tråkmånsarna sa bestämt nej.

Yay or nay?

Mellanmjölk.

Jag tycker det är både snyggt och ett bra initiativ. Nu måste jag skynda mig till ICA och köpa ett par liter.

Whatever happened to our band name?

Det blev inte så mycket plugg. Första timmen var vi jätteduktiga allihopa och koncentrerade oss riktigt bra på våra olika uppgifter, men efter fika och välbehövlig paus gick det inte riktigt lika bra. Eric och jag kom på den alldeles förträffliga idén att hitta ett nytt bandnamn (Sepsis känns fruktansvärt fel) med hjälp av Wikipedias slumpfunktion. Vi kom till artiklar om allt möjligt, från polska städer till de dödligaste atlantiska orkanerna. Martina hade invändningar mot de flesta namnen, antigen var de för långa eller töntiga. Hennes eget förslag var dock Team Cool vars töntighet omöjligt kan överträffas. Sen kom hon dock med smått fantastiska The Hurricane Took My Cat Away. Det var menat som ett exempel på ett riktigt kasst namn, men faktum är att det är ett av mina favoritförslag. Hon får skylla sig själv som kom det. Annars är Pretty Maids & Nude Men en het kandidat. Listan är lång, och där ryms både knäppa, töntiga, långa, dåliga och kreativa namn. Förhoppningsvis kan vi enas om något, det skulle vara så skönt att ha ett namn på bandet som vi alla trivs med.

Lite allt möjligt

Jag sitter och väntar på att mina pastaskruvar ska koka klart. Sen blir det snabb lunch innan jag sticker iväg på pluggdejt. Tänkte dessutom hinna med ett besök på bibblan, det har blivit dags att ta farväl av Steinbeck. Får se vad jag hittar den här gången. Funderar på Moment 22, men det kanske blir något helt annat.

Hade tänkt skriva något om Melodifestivalen, men jag kan inte komma på något särskilt djupsinnigt mer än att jag tyckte det var ont om maffiga slut i år. Alltså ni vet, typ Främling...  Eller, nu när jag tänker efter så kanske det visst fanns sådana. Jag får ta och lyssna igenom dem igen. Fast nä, det skiter jag i. Dessutom kan jag konstatera att scenen är mycket mindre i verkligheten än vad den verkar i tv.

Det verkar som om det äntligen blivit vår. Idag är det visserligen mulet och rätt så grått, men igår var det en alldeles fantastisk vårdag. Hoppas på fler den här veckan så att jag kan hinna njuta av solen.

Destruktivt leverne?

Jag hade några riktigt produktiva dagar i anslutning till helgen, men nu har det varit dåligt med bloggande igen.

Mitt fantastiskt icke-aktiva liv de senaste veckorna har liksom fått mig att tappa alla koncept. Äter lunch halv fyra, lägger mig två för att sedan sova flera timmar för länge trots att jag satte två larm. Struntar i att duscha även om jag verkligen borde eftersom "jag ändå inte ska träffa folk idag". Hm, dumt tänkt, det är väl för min egen skull som jag ska sköta hygienen. Nu låter det som om jag är värsta psykfallet som behöver proffisionell hjälp, men jag lovar att det inte är så farligt. Jag duschar ju åtminstone en gång i veckan, efter simskolan... Nej men skämt åsido, oroa er inte för mig, jag både duschar och äter ordentligt.

Besöksrekord

Idag har jag haft 13 unika besökare på bloggen. Nytt rekord! Egentligen spelar det inte så himla stor roll hur många som läser, men det är ju alltid kul när det blir många. Jag undrar dock hur så många hittade hit helt plötsligt. Är det på grund av den senaste veckans många bandyorienterade som lockar? Eller har min egna markadsföring i form av adressen som status på facebook gett resultat? Jag är nyfiken.

Är det höst nu?

Regn, tugnt grått molntäcke och närmare 5 plusgrader. Under den korta promenaden till ICA slogs jag av känslan av att jag förflyttats några månader bakåt i tiden. Typ den gråaste, tristaste novemberdag du kan tänka dig. Inte så värst upplyftande. Jag håller mig inne resten av dan.

Mer bandy!

Tyvärr inga bandyframgångar idag. Fast 3-3 mot mångfaldiga svenska mästarna efter 90 minuter är inte så dåligt. Domarnas insats kan diskuteras.

Hoppas på minst en vinst i Hälsingland så blir det en match till på Studenternas.

Bandyfeber

Kvartsfinalen mot Vetlanda i torsdags. Sirius vann med 5-1. Bilden tagen just efter 3-0 målet.



I eftermiddag är det dags igen. Semifinal mot Edsbyn. Det blir tufft.

Kikärtsbiff

Jag måste bara berätta om min grymma middag.  Kikärtsbiffar med morotstsatsiki. Tokgott!

Bokblogg nästa?

Jag har bestämt mig. 2009 ska jag läsa böcker. Jag läser ju redan en hel del, men nu har jag tänkt att jag ska ta tag i alla de där böckerna som förståsigpåare tycker att jag bör läsa.

För att få en bild av mina läsvanor tänkte jag börja med en bokenkät från
Bokhora.

  1. Vilka författare köper du alltid i inbundet (dvs, snabbt efter boken kommit ut)? Är ingen stor bokköpare, men när HP 5-7 kom ut på engelska köpte jag dem så fort jag kunde.
     
  2. Vilka författare har du flest böcker av i bokhyllan? Måste svara J.K. Rowling där. Om det däremot handlade om vilken författare jag läst mest av skulle svaret utan tvekan bli Agatha Christie.
     
  3. Vilken var den senaste boken någon tipsade dig om, och vad tyckte du om tipset? Var blev du tipsad, om det var en blogg? Kan inte komma på någon bok på rak arm, men en bok som jag lovat Moa att läsa men inte tagit mig igenom är är Herr Gud, det är Anna.
     
  4. Vilken var den senaste boken du gav bort? Mottagande? Den senaste skönlitterära boken jag gav bort var The Kite Runner  till min kära vän Rachel för nästan ett år sen. Eller nä, nu ljuger jag. Min klassföreståndare i gymnasiet fick Ge mig en dag till av Mitch Albom i slutet av sommaren. Hoppas hon tyckte om den, men jag har inte hört något.
     
  5. Har du några biblioteksreservationer just nu? Nej. Jag hade en på en bok i musikteori men den blev aldrig tillgänglig så jag gick och köpte mig en egen kopia istället.
     
  6. Vilken bok/böcker läser du just nu? Är på sidan 171 av 600 i Steinbecks Öster om Eden.