Mitt ringfinger kliar

Vad har hänt på tio dagar? Inte mycket om jag ska vara ärlig. Jag åkte hem från stigen i måndags, och har sen dess bara tagit det lugnt hemma. Jag har bland annat läst ut sista Harry Potter på mindre än ett dygn och varit på IKEA. Besöket resulterade i två rosa lakan, ett sängskydd och en påse älgmakaroner. Storartat.

Imorgon ska jag och farsgubben åka till Tierpstrakten och vandra lite. Det kanske blir regn, så jag ska ta med mitt nyinköpta regnställ. Middagen kommer att intas på Tzatsiki här i Uppsala, det ser jag fram emot.

Vad mer? Jo, har fått ett ICA-kort och koden är min pinkod till mobilen baklänges! Fatta vad häftigt. Hittills är det dock bara jag som verkar trycka det, folket i min omgivning förstår inte vilken grej det är.

En rapport om dagens förehavanden

Nu har jag skurit mig igen. Rakt i tummen. Det gjorde inte ens ont, men tusan vad det blödde. Jag tror jag bytte plåster tre gånger på fem minuter eller nåt. Samtidigt som jag hackade sallad, rullade skinka och smörade baguetter. Det var lite knepigt, men med en gummihandske på handen som höll plåstret på plats gick det. Några timmar senare kom jag på att om jag stod i kassan behövde jag inte oroa mig för att kleta och blöta ner tummen.

Före middagen ringde det en kvinna och undrade om vi sett en fleecetröja med rosa blommor på. Den tillhörde hennes dotter som låg i trädgården och grät. Jag sprang ut och letade och hittade den. De kom och hämtade den och flickan var alldeles överlycklig, jag fick en bukett blommor. Blev lite rörd faktiskt. Satan att jag ska vara så blödig.

Snart är det Morden i Midsummer, men jag funderar på om jag inte ska gå och lägga mig i stället.

Den sprack som en... ja Viking, hur var det nu?

Plåster på mina fingrar har jag många. Jag har skurit mig, rivit mig, klämt mig samt blivit stucken av en geting. Allt på bara tre dagar. Bortsett från plåster missbruket (hjälp, särskrivning) är allting tipptopp. Det är fullt med folk här nästan varje dag och man får knappt en lugn stund. Inte ens på kvällarna. Jag har haft en dröm om att kunna gå och lägga mig i hyfsad tid sen jag kom, men har ännu inte lyckats uppfylla denna.

Halvvägs

Halva sommarn har redan gått. Det gick fort. Nu har jag kommit hem från Öland. Eller hem och hem förresten, jag är och jobbar på Sagostigen (www.sagostigen.se) i två veckor. Men sen kommer jag hem. Då ska jag låsa in mig på mitt rum i tre fyra dagar och sträckläsa sista Harry Potter-boken.