Idag är det tisdag

Har min första tenta på fredag. Det ska bli spännande att se om jag är tillräckligt förberedd. Det känns lugnt, men det är kanske något jag missat eller inte fattat? Bör jag vara orolig över att jag inte känna mig orolig? Ska jag, trots att det är kvällen innan tentan, repa med bandet på torsdag? Det vore himla skoj, vår basist är på tillfälligt besök i stan, och vi har inte repat på två veckor. Å andra sidan har jag träffat många som sagt att det dummaste de gjort var att inte plugga sista kvällen. Vi får nog helt enkelt ser hur jag känner på torsdag och ta det lite som det kommer. Håll tummarna för mig på fredag!

Obs! ironi

Jag skulle vilja ta tillfället i akt att tacka Citymail. Tack för att ni lämnade (tappade?) kuvertet innehållandes mitt kårleg i trapphuset i fredags. Det var ren och skär tur att jag såg det liggandes och kollade närmare på det: det var till mig, kan ni tänka er!

Lär inte vara sista gången detta händer

Vad är det med datorer? Alltid är det något som inte funkar som det ska. Nu senast (igår kväll samt hela dagen idag) har mitt trådlösa inte fungerat. Stundtals funkar internet inte ens med nätverkssladden ikopplad. Förvisso är det kanske inte datorn det är fel på, utan modemet? I allafall, efter många svordomar, omstart av både dator samt modem gjorde jag ett sista desperat försök. Jag gjorde om hela proceduren för att skapa ett trådlöst nätverk och voilà: det funkar. Vad var felet? Hade datorn på något sätt "glömt bort" nätverksinställningarna eller what was the deal liksom. Jag bör tillägga att jag kan nada om datorer.

Grattis Sara, du har försovit dig

Tur att jag inte hade tenta idag iallafall. Nu missar jag bara en föreläsning. Klantigt jag vet, men jag har en ganska bra förklaring. Långt innan min väckarklocka skulle ringa blev jag väckt av en massa gubbar som klättrade upp på vinden (luckan är precis utanför min lägenhet). Jag blev rikitgt förbannad med lyckades ändå somna om. Sen ringde väckarklockan. Jag konstaterade lugnt att jag inte alls behövde gå upp utan ställde om klockan på en tid cirka 40 minuter senare. Det var här det gick snett. Jag tror att det som hände var att jag blev väckt av någon av vindsgubbarna, trodde att det var väckarklockan, slog av den och fortsattte sedan att sova. Eller kanske tvärtom. Hursomhelst blev jag förvirrad. Sen vaknade inte jag förrän 10:30, allt det andra utspelade sig före 8:15... Jippi.

Weekly update

Vet inte om det är min gamle gode vän söndagsångest som gjort entré igen eller om jag bara var för hungrig för att kunna sova, men här sitter jag alltså nu klockan 2 en måndag i september.

Veckan som gått har varit otroligt händelserik. Här följer en kort sammanfattning.

  • Måndag Myste hemma i pyjamas till en bra bit efter lunch. Jag och Martina bakade muffins. Spelade TP hemma hos mig och åt upp nyss nämnda bakverk.
  • Tisdag Simskolepremiär! Var tvungen att byta labbgrupp för att hinna till första gruppen, satt sisa 45 min av labben och bara väntade på att få gå eftersom jag fattade nada.
  • Onsdag Mycket händelserik och minnesvärd pubrunda. Besökte 11 av 13 nationspubar (om man nu ska räkna Göteborgs, där det inte blev något). Drack inte ens på hälften av dem men lyckades ändå 1) glömma bort Visakorts-koden och 2) ramla x antal gånger (två kanske?)
  • Torsdag Apbakis. Kunde varken äta eller spy fram till lunch. Lägg därtill en 90 minuters föreläsning med en massa nya begrepp och annat kul. Jag ville dö. Fantastiskt god lunch på Värmlands, lång tupplur på eftermiddagen, trött band som repade på kvällen.
  • Fredag Reccegasque. Min första gasque. Rätt trevlig kväll med undantaget att min bordsherre inte kom och att han mittemot mig var något speciell. Orkade inte vara kvar på släppet utan gick hem till päronen istället. I övrigt god mat och trevlig underhållning. Gasque blir det fler gånger!
  • Lördag Fika på Upplands med många trötta vänner/kusiner/syster. Jag var dock den enda som varit på partaj kvällen innan... Sammanstrålning igen på kvällen för diverse kulturnattsevenemang. Förutom fotoutställning, konserter, kortfilmsbio och att titta på folk blev det inte bara ett - utan två - besök på GH för intagande av vissa drycker.
  • Söndag Efter sent uppstigande samt liten frukost besöktes födelsedagsfirande släkting. Lunch = bullar, kaka och kaffe. Stabilt. Middag hos päronen bestående av hemmagjord pasta (typ ravioli) och många timmar framför fick avsluta dagen, helgen och veckan.
Nu har jag dessutom knappt nämnt någonting om skolan. Eller vad man kallar det för. Mina universitetsstudier?

Ego boost

Idag har jag fixat internet och skapat ett trådlöst nätverk alldeles själv. Den som känner mig vet att jag inte är direkt känd för mina tekniska skills, så detta var en enorm prestation och jag är mäkta stolt. Jag behövde inte ens ringa pappa för att kolla att jag gjorde rätt!

De lär inte få se röken av mig därhemma längre. Enda som saknas här är tv, och det klarar jag mig förvånansvärt bra utan. Eller förresten, sedan jag blivit ekonomisk vegeterian är det skönt att få komma hem till päronen och äta något riktigt köttigt ibland.