Dan före dan

Jag tycker att min lärare beskrev den här dagen på ett väldigt träffsäkert sätt när han han sa att den är som dagen före julafton. Precis så känns det!

Siffror och pengar

Åh, vad jag känner mig härligt blåst vad gäller pengar, och kanske en aning naiv som utgår från att Skatteverket föreser mig med uppgifter som stämmer. När deklarationspapprena kom för några veckor sen tänkte jag att jag skulle ta tag i det på en gång och på så sätt få det undanstökat. Men då sa mamma att man tydligen måste kolla igenom så att alla siffror och sånt trams stämmer och då orkade jag inte längre. Senast måndag ska det vara klart. Tur att man kan sms-deklarera.

Uppladdning för Valborg

Jag kan inte skriva nåt som inte låter som en annons, så därför låter jag bli. Tänkte bara lämna förslag på en aktivitet. Är du i Uppsala så tycker jag att du ska besöka Forsfestivalen i Engelska parken. Här skulle det ha kommit en eller ett par bilder, men jag måste sticka till tåget nu så ni får klara er utan.

Neurologi för dummies

Jag älskar att läsa (pseudo)medicinska kurser på logopedprogrammet: Nyckeln måste passa i låset - om signalsubstanser och receptorer.

Skärmdump 2

Förra helgen skrobblade jag min tiotusende låt! Det var ett stort ögonblick i mitt liv och vem som skulle få äran att framföra tonerna till denna milstolpe var självklar. Jag älskar att man kan bli lycklig över såna småsaker.



Hudik here I come!

När det här publiceras sitter jag på ett tåg påväg norrut. Jag har ingen aning om vad som väntar där uppe, så det känns spännande. Är back in town torsdag kväll, och så kommer det att se ut varje vecka resten av terminen.

Kvällens ramblings

Imorgon ska jag skriva terminens första tenta. Det var så länge sen sist att jag glömt bort hur det ska kännas dagen innan, men jag har en känsla av att jag inte brukar vara så lugn som jag är just nu. Den oro/nervositet jag känner tror jag är relaterad till röstpraktiken som inleds på onsdag. Inför den känner jag mig inte ett dugg lugn. Jag har ingen aning om vad som väntar och det är jag inte bekväm med. Jag tycker om att åtminstone ha lite koll på vad som ska hända, som det är just nu vet jag inte ens var jag ska bo. Boende ÄR ordnat på något vis, jag vet bara inte vad det är.

Skärmdump 1

Här var det livat minsann:



Ännu en besvikelse

Jag börjar bli orolig för Morgonpasset. Inom loppet av en dryg vecka har de haft tre gäster som fått mig att stänga av radion. Idag var det en kvinna som jobbar med strategisk kommunikation (dvs krigspropaganda) i Libyen. För det första var det helt omöjligt för henne att förklara vad det är hon pysslar med, trots att programledarna gjorde så gott de kunde för att ställa bra frågor. För det andra verkar människan ha noll självdistans/självironi.

Och för det tredje RÖSTEN: Nu är jag kanske extra känslig vad gäller röster (med rätta, tenta på tisdag!) men det här gick bara inte att lyssna på. Allt hon sa inleddes med ett utdraget "auuööööm" följt av någon blandning mellan norska, göteborska och östermalmska. Dessutom avslutades det hela med ett stigande -änn ("helt enkelt-änn", "mitt företag-änn"). Och innan ni börjar hacka på mig nu, jag vet att dialekt inte är en röståkomma eller ett talfel, men som det här lät alltså. För att fullt förstå är det förstås
bäst att lyssna själv.

Liv i rymden?

Det blir mycket ångest just nu. Tittar på ett avsnitt av Vetenskapens värld och drabbas av ett ögonblicks existensiell ångest vid tanken på att tänk om det enda livet i hela universum finns här på vår planet? Tänk, allt som finns, verkligen ALLT, så stort att det är omöjligt att föreställa sig och vi är helt ensamma?

Shit, det här blev djupt. På tok för djupt för en tisdag. Måste komma på nåt intelligensbefriat att skriva om härnäst.

Jag törs inte

Ni vet den där ångesten innan man skickar in en inlämningsuppgift? Fy fan för den alltså.

What a difference a day makes

Carola är med i Morgonpasset. Jag har lyssnat i mindre än tio minuter och är redan självmordsbenägen. Snälla, ta bort'na därifrån. Det är riktigt obehagligt att höra henne.

En twittrare sammanfattar det hela väldigt bra: Carola i radion, kommer en 1h försent, kallar programledaren för lilla gumman, är allmänt dryg och pladdrar om gud!

Min sämsta egenskap

Den här dagen kan mycket väl komma att gå till historien som min minst produktiva dag någonsin. Jag har verkligen inte gjort ett jota. Visserligen är jag sjuk, men jag ligger inte helt utslagen i soffan oförmögen att göra något. Annars kan man ju tycka att en seg hemmadag är ett alldeles perfekt tillfälle att ta tag i alla små projekt som man tänkt att "Det här ska jag göra nån dag när jag inte har nåt annat för mig." Men så blev det alltså inte. Istället har jag läst bloggat, kollat på Chuck och druckit te. Som vilken dag som helst med andra ord.

Fan, jag behöver nog hjälp hörrni. Hur kan det vara så svårt att ta tag i saker? Känns som att detta är ett återkommande tema i mitt liv, och trots att jag är så himla medveten om det gör jag inget åt det. Nu gjorde jag en tankevurpa här och insåg att det är just detta som är själva kärnan i problemet. Hur ska jag bli bättre på att få tummen ur?

Vill inte

Idag är jag sjukis. Mår lite bättre efter en dusch, men jag känner mig långt ifrån redo att ta mig an en ny vecka. Har supermycket disk och stora klädhögar att ta hand om men jag strejkar och cyklar hem till päronen istället. Mat och bli ompysslad, det låter som en bra plan.

Logofest

Jag ska på fest med tema L. Nån som vill gissa vad jag klär ut mig till?