Jag är en dålig bloggare

Nu är det dåligt med idéer igen. Känner att jag vill bespara er att läsa om att jag jobbat ännu en dag. Fast idag var jag ledig. Likaså igår, då blev det en sväng på stan med syrran och sedan middag på GH:s sommarrestaurang som jag varmt kan rekommendera. Bara man inte har något emot att vänta länge på både mat och dryck.

Trötter

Jag är så trött så ni anar inte. Idag jobbades det mellan 8-15 och sen 17-21. Den korta paus jag hade vigdes åt sömn. På jobbet säger alla att jag är så pigg och aktiv, men det är nog mest för att om jag höll mig stilla skulle jag däcka.

Ny kategori

Alla inlägg som på något sätt rör det som sker på min balkong finns nu under kategorin 'Balkongen'. Och de lär bli fler, det kan ni vara så säkra på!

Ekologiskt

Idag cyklade jag och syrran ut till vår ena mosters kolonilott. Vi bjöds på fika och fick dessutom med oss en massa härligt grönt hem. Det är riktigt lyxigt att ha tillgång till något så närproducerat och jag är väldigt tacksam. Nu gäller det bara att ta hand om allt och se till att det kommer till användning.






Om några veckor är det dags för lök, morötter och rödbetor. Jag längtar!

Ingen sommar utan Sommar - del 2

Sommarpratare idag var Christine Meltzer. Ni vet hon som gjorde parodi på drottningen och var programledare för Melodifestivalen nu i år. Hon pratade om sina rädslor och om att bestämma sig för att allt kommer att bli bra och att vara lycklig. Mycket bra program som kom väl till pass när jag låg utslagen på soffan efter dagens slit. Jag kände igen väldigt mycket av mig själv i det Christine sa, vi är nog rätt lika hon och jag. Eller vad vet jag egentligen, jag har ju ingen aning om hur andra uppfattar mig.

Torrt var det här!

Det är inte bara jag som tycker att det skulle sitta fint med lite mulet. Trots att de vattnas så gott som dagligen håller invånarna i balkonglådorna på att dö ifrån mig. Stödåtgärder (skugga) sätts in med omedelbar verkan.



Helgverksamhet

Vad har ni gjort i helgen? Jag har avverkat närmare 17 timmars jobb, varav drygt 11 idag. Plus 3 timmar trädgårdsarbete åt min kusin. Trött är ett bra ord att beskriva hur jag känner mig nu. Innan jag går och lägger mig ska jag kolla på Hemma hos: Timo Räisänen på svt play och äta te och mackor. Sen blir det sova för imorrn börjar jag jobba klockan 8.

Hard work

Mycket bättre dag på jobbet idag, och det känns helt okej inför morgondagen med, trots att jag jobbar 7-20. Med anledning av detta ska jag strax gå och lägga mig, men först blir det en kort promenad runt kvarteret. Min förhoppning är att det enormt efterlängtade regnet som till slut kom ska ha gjort luften lite lättare. Och framförallt svalare. Sen ska jag dessutom passa på att spionera lite, det låter som om det pågår VM i kubb nere på gården, minst 20 pers är de som håller på.

Balkonghäng

Det går alldeles utmärkt ha en trevlig fredagskväll i nyktert tillstånd. Lite daglig balkongdos måste jag ju bjuda på, denna gång dock inte hemma hos mig utan hos Tim och Julia.

Kvällens recept: Mango-Ramlösa, is och jordgubbe. 


Problem man inte har på vintern

Bevis på att det varit varmt: De kläder jag använt de senaste två veckorna tar så lite plats att jag inte ens kan fylla två tvättmaskiner. Men tvätta måste jag för shortsen är slut. Trodde väl aldrig att jag skulle få användning för sju par på så kort tid.

Helst av allt skulle jag vilja sticka ner på stan och köpa supertunna, ljusa klänningar. Åtminstone en till. Den jag har nu är kanske lite väl tunn (läs: genomskinlig). Men det får vara, jag klarar mig.

Vad jag hade bloggat om igår kväll ifall jag varit vaken

Igår överlevde jag jobbigaste arbetsdagen någonsin. Mellan 7 och 17 befann jag mig på jobbet, och eftersom jag jobbade till 21 kvällen innan var det inte direkt med lämpligt antal timmar sömn  i kroppen. Men som sagt, överlevde gjorde jag, och tur var väl det för på kvällen blev det grill och firande av Johan. Min slutkörda hjärna gav upp vid 23 och jag cyklade hem. Då inträffade något magiskt, jag frös! Kan ni fatta, för första gången på en månad upplevde jag något som närmast kan beskrivas som gudomligt.

Var otroligt glad över att jag hade grillkorv i frysen, 3 timmars sömn och 9 timmars jobb är inte att leka med. Kan tänka mig vilken katastrof det hade blivit om jag skulle försöka marinera kött och fixa tillbehör.



Det fanns inte en chans att jag skulle orka vara med och leka med de andra, men det gjorde inte så mycket då jag hade en mjuk filt att ligga på.





What made my day:

Flera stora underbara fluffiga moln!


Det i kombination med en frisk vind, en filt i skuggan av ett träd, Ulf Malmros Sommarprogram och en bok gjorde min eftermiddag riktigt sval och njutbar.

Var är regnet?

Från landets olika hörn trillar det in rapporter om åska och regn. Men inte här. Här är det 30 grader och sol. Jag såg faktiskt några moln idag, bildbevis kommer senare om så önskas! Dessutom blåser det underbart härligt.

Missförstå mig rätt nu, jag älskar värmen och sommaren, men det kan vara skönt med lite svalare väder också nångång ibland. Åtminstone när det inte varit under 27 grader i ens lägenhet på närmare tre veckor, trots att persiennerna varit fördragna hela den här tiden och att jag skapar korsdrag så gott det går.

Härdsmälta?

Påminn mig om att ALDRIG NÅGONSIN dammsuga igen då temperaturen i lägenheten överstiger 40 grader.

På begäran:

Mer balkong!

Jag har fått löss. Eller, ja alltså, mina krassar har fått löss. Bladlöss. Men jag sprejar med såpvatten minst en gång om dan, så det ska jag nog få ordning på förr eller senare.



Om detdär med struktur

Det är svårt. Dagar jag jobbar är det inga problem, börjar jag 7 så går jag upp vid 6 utan knussel. Det är den lediga tiden som ställer till det. För trots att jag jobbar en hel del så har jag ändå en ledig dag lite då och då. Men istället för att ta tillvara på tiden och gå upp något sånär normalt så sover jag till efter lunch, sitter vid datorn och värmer matlåda till middag.

Hur kan det vara så svårt att göra en så enkel sak som att ta med en filt och lägga sig på gräsmattan? Först måste jag bestämma mig för att göra det, sen sätta en tid: typ, senast kl 14 ska jag gå ut. Sen måste jag fundera på vad jag ska ha med mig ut, för tänk om jag måste gå upp till lägenheten för att hämta något! När jag till slut kommer ut så blir jag så arg på mig själv för att jag inte tog tag i saken mycket tidigare, det är ju så skönt att vara utomhus.

Nytt på balkongen

Jag vet att ni är trötta på att läsa om min balkong, men utan katt/pojkvän/barn att bry mig om är det liksom det enda jag har att sköta om. I tisdags kväll blev det en liten tur till Ikea med Moa och Öhman, och där införskaffade jag mig en trevlig lykta som nu pryder ett av hörnen.



Alltid lika svårt med rubrik

Det har redan hunnit bli onsdag och jag har helt glömt att blogga. Helgens tema var bad: Fjällnora på lördagen och pool hemma hos en kompis föräldrar på söndagen. Måndag vigdes åt jobb, tisdag åt Moa och Öhman och deras härliga nya lägenhet. Idag har jag bara fokuserat på mig själv.

Har inte fotat så värst mycket, men fick till en bild som jag är himla nöjd med när vi spelade yatzy under lördagens badutflykt.


Balkongföljetong

Nu har det hänt grejer förstår ni! I onsdagskväll upptäckte jag till min stora förtjusning att krassarna äntligen slagit ut. Som jag väntat och väntat. Hoppas nu bara att de klarar av lite sol och inte kolavippar. Se så fina de är!









Innan en blogg var en blogg

Jag vet inte riktigt vart jag vill komma med den här texten egentligen, känner inte riktigt att den fyller något egentligt syfte. Men det är det å andra sidan inte mycket på den här bloggen som gör. Så den som bryr sig om att läsa får stå ut helt enkelt.

Om jag inte minns helt fel startade jag den här bloggen i januari 2007. Då liksom nu fungerar den mest som en slags dagbok där jag berättar om allt möjligt i mitt liv. Ibland kryddas inläggen med nån bild eller två, men det har farm tills nyligen inte hört till vanligheterna. Framförallt var det en kul grej för mig, Moa och Rebecka som hade varsin blogg och nästan tävlade om att skriva mest och oftast. Det var ungefär då, eller kanske året innan (2006) som bloggandet tog fart på allvar i Sverige.

När jag var i USA (2004-2005) hade jag ingen aning om vad en blogg var. Jag vet inte ens om fenomenet 'blogg' ens existerade när jag åkte dit. Hursomhelst, folk härhemma var förstås väldigt nyfikna på hur jag hade det och jag var verkligen helkass på att skriva de messmejl som jag utlovat före avfärd.

Nån gång under den hösten ramlade jag över sajten Xanga där man kunde "skriva dagbok på nätet". Lät som en kul grej tyckte jag och satte igång. Jag skrev på engelska och det var verkligen inget anmärkningsvärt, bara korta inlägg om vad jag haft för mig under dagen. Först var det mina Texas-vänner som läste, men mot slutet av utbytesåret hade även vissa hemma i Sverige börjat läsa. Väl hemma igen uppdaterade jag mer och mer sällan för att slutligen sluta helt.

Det var inte förrän för bara några månader sen som jag insåg att jag faktiskt drivit en blogg i över ett års tid redan för fem år sen. Att jag inte gjorde den kopplingen då det begav sig måste helt enkelt bero på att jag inte kände till ordet blogg och dess innebörd. Så lustigt va?

Eftersom jag känner mig generös idag bjuder jag här på länken till min första blogg:
thegirlfromsweden