Trevligare saker att se fram emot denna vecka

  • Blodomloppet
  • Studentuppvaktning
  • Logosommaravslutning
  • Tallinnkryssning
  • Sol
  • Ledig
  • Hemmafix

Nära har aldrig känts så långt borta

Om drygt 16 timmar har jag sommarlov. Det enda som står i vägen är en 4,5-poängstenta. Dock står den väldigt mycket i vägen. Trots att jag har pluggat ganska många timmar varje dag sen i fredags känns det som om jag skulle kunna plugga dygnet runt i minst en vecka till och fortfarande inte känna mig förberedd.

Rapport från pluggträsket

Jag har tenta på tisdag och befinner mig följaktligen mitt uppe i plugg. Problemet är bara att jag inte vet hur jag ska plugga, den gamla exempeltentan jag har tillgång till är superenkel och jag känner att jag har de kan tillräckligt. MEN (det finns alltid ett men), nu är det en annan lärare som gör den kommande tentan och jag har ingen aning om mina kunskaper är tillräckliga. Dessutom vet jag inte hur jag ska lägga upp pluggandet för att göra det så roligt som möjligt eftersom det verkligen bara är nötning som gäller. Uäääää.

Jag får kämpa mig igenom de kommande två timmarna, sen ska jag ut och springa med pappa. Eller ja, jag ska springa och han ska jogga lite lätt. Kan bli intressant.

Meningen med livet?

Att cykla hem barfota för att du har såna skavsår på tårna? Förmodligen inte. Men helt klart ett godkänt betyg för kvällen. Synd bara att någon (Anton Chan) tappade mig rakt ner på trottoaren.

Lätt bästa tiden på året

Allt är fan vackert från ett tågfönster en försommarkväll. Till och med Tierp.

Hur man fuskar i kubb


Så himla typiskt

När det äntligen blir lite action i mina hoods så befinner jag mig på tryggt avstånd hos päronen. Så himla typiskt.

Tuffetuffetåget

När jag åkte hem i torsdags bytte jag tåg i Gävle. Rätt snabbt kunde jag konstatera att jag hade valt rätt vagn då mina medresenärer till största del bestod av ett gäng pensionärer som drack bubbel. När konduktören kom gav de honom en applåd och en av gubbarna sa: "Vi kommer från Gävleanstalten, första dagen på permis." Jag satt länge och fnissade och hade väldigt svårt att fokusera på mitt korsord, jag hade ju underhållning så det räckte ändå.

Hudik: dag 9

Jag kan inte direkt påstå att jag slitit häcken av mig på praktiken VFU:n idag. Hade (för första gången!) inget jobb som släpade efter från förra veckan och endast två besök. Dessutom bjuder Hudik på sol och värme så lunchen intogs på balkongen och på eftermiddagen gjorde vi en utflykt till huvudentrén för glassinköp. Journalskrivandet går supertrögt, men det tror jag mest beror på att jag har så lite att göra, så då känner jag ingen stress att få det klart. Det var dagens rapport.


Fråga

Har jag för mycket presentpapper?



Tajt tidsschema

Jag hade tänkt att skriva en lika fin tycka-till-om-låtarna-lista som förra året, men på grund av miss i tidsplaneringen utgår denna programpunkt.

Skulle aldrig våga satsa pengar på detta

Semifinal två är mer svårtippad tycker jag, men här är i allafall vad jag tror/hoppas.

  1. Sverige
  2. Bosnien & Hercegovina
  3. Nederländerna
  4. Irland
  5. Danmark
  6. Estland
  7. Israel
  8. Bulgarien
  9. Rumänien
  10. Slovakien

Bara 6 av 10. Sämst hittills. Ska tilläggas att denna tippning gjordes redan i tisdags, och således hade jag inte sett något av framträdandena. Det finns vittnen på att jag sa att Ukraina skulle gå vidare när jag såg dem. Likaså Moldavien. 





Så var det dags igen

Idag är det lite som julafton igen då Eurovisioncirkusen drar igång med sin första semifinal. Liksom förra året har jag tippat vilka tio bidrag jag tror/hoppas går till final. Favoriten är Ungern, följt av Norge. Ryssland går vidare enbart för att de är just Ryssland.
  1. Azerbajdzjan
  2. Ungern
  3. Finland
  4. Norge
  5. Schweiz
  6. Turkiet
  7. Island
  8. Polen
  9. Serbien
  10. Ryssland


7 av 10 igen. Synd på Norge, men efter att ha sett uppträdandet är jag inte så förvånad.

Time flies

Lite väl långt uppehåll från min sida, ber om ursäkt för det. Valborg blev härlig 14-timmarsfest, dock utan champagnegalopp då vädret var lite snålt vad gäller temperaturen. Vidare fortsatte veckan med plugg, praktik, fix av nytt id-kort, comeback i löparspåret, mysfika, minipubrunda, pubhäng, komma-hem-lagom-till-soluppgången, inflyttningsfest, födelsedagskalas och silverbröllopsmiddag.

En riktigt händelserik vecka när jag tänker på det, troligtvis är det anledningen till att bloggen fått lida. Veckan som kommer är nästan lika fullplanerad, så jag törs inte lova nåt vad gäller aktiviteten här. Om jag inte gör i ordning balkongen förstås, för då lovar jag att det kommer att dokumenteras!