The big comeback

Jag klarade det! Styrkemedel med en övermänskligt hurtig ledare som skrek och hade sig. Jag fick verkligen kämpa för att inte ryckas med och ta i alldeles för hårt. Trots stretching vet jag att jag kommer att ha ONT imorrn. Men det är ju mest bara skönt.

Jag laddar med en kopp kaffe och morotskaka

Jag vet, jag skämmer verkligen bort er med uppdateringar. Två inom loppet av 20 timmar.

Ville egentligen bara säga att jag är på toppenhumör. Har gett mig fan på att komma iväg och träna om en liten stund och det ska bli så skönt att få svettas lite. Dessutom är det ju flera plusgrader ute, nästan tvåsiffrigt!

Helgen i korthet

Helgen är redan slut. Den gick alldeles för fort. Jag har saknat att vara ledig. Men jag antar att det är lika bra att jag vänjer mig. Sån lyx som lediga onsdagar har man bara när man pluggar, inte i verkliga livet.

Lördagen får representeras av två extrema kontraster: omtenta och Timo-konsert. Gissa vilken som står för det positiva?

Idag var det betydligt lugnare, och inte en sekund ägnades åt plugg och jag har umgåtts med en massa härliga människor. Imorrn blir det ännu en heldag i skolan och sen hade jag tänkt ta tag i min icke-befintliga träningsmoral. Önska mig lycka till.

Dröm vs. Verklighet

Skrev omtentan i Neuropsykologi idag. Det kan ha gått bra, men det kan lika gärna ha gått dåligt. Ska försöka att inte tänka på det på några veckor nu, jag kan ju ändå inte göra något för att påverka. Men det det var inte det jag skulle skriva om. Eller jo, på sätt och vis. Natten till igår drömde jag att jag skrev tentan och efteråt var jag så himla nöjd. Men det var konstigt att det bara var fem frågor, förra gången var det sex. Jag nämnde det för någon kursare som då svarade "Sista frågan stod ju på baksidan" Fan fan fan. Meeeeeeeeeeeen, det var ju bara en dröm, tack och lov! Idag svarade jag på alla frågor.

Nu jävlar

I söndags när jag vaknade och möttes av en vit värld blev jag arg. Igår sken solen och det var återigen vår. Imorse när jag drog upp persiennerna blev jag fly förbannad. Inte en gång till! Nu får det vara nog tycker jag. Den här vintern har varit alldeles underbar med kyla och mycket snö, men med bara en vecka kvar till april börjar det bli lite löjligt. Enough is enough!

Vecka 11

Dåligt bloggat den här veckan, jag vet. Började ny kurs i måndags, Barnlogopedi I. Det känns riktigt skoj även om den är väldigt omfattande och intensiv. Synd att jag har en omtenta i Neuropsykologi att plugga till samtidigt. Förhoppningsvis är jag fri från den på lördag. Annars måste jag verkligen skärpa till mig till nästa tillfälle, som inte är förrän i augusti. Kul sommar.

Halva veckan hade jag besök av en av världens två finaste Bollnäsmänniskor. Det var trevligt och mysigt även om jag kanske inte hade tid att umgås så mycket. Dessutom fick jag ett vittne till min fantastiskt effektiva morgon. Fyra tvättmaskiner, rent handfat, stryka kläder och påklädd före 11. På min lediga dag. Något unikt!

Sen kom veckans helt klart bästa dag. Fredag. Vi var trötta men trots det var alla på ett strålande humör. Men det krävdes en hel del kaffe, choklad och godis för att inte somna. Fast det hjälpte inte, jag somnade. Kvällen spenderades i Nyby hos Adde. Tacos och en riktigt rolig spelkväll. Väl hemma igen nångång efter två var jag helt sjukt trött. Det blir så när man går upp vid 7.

Lördagen var en riktigt seg historia. Vaknade halv åtta av okänd anledning men lyckades somna om i någon timme till. Hann med två tupplurar under dagen innan Rebecka förärade mig med ett besök. Bra kväll med både ananas och popcorn.

Och sen har vi kommit fram till idag. Sovmorgon till 12. Var kanske inte planen, men med tanke på hur trött jag var igår var det kanske lika bra. Plugg kombinerades med skidor och skidskytte i svtplay. Sen bandyfinalen och söndagsmiddag hos päronen.

För att sammanfatta: Klart godkänd vecka och jag tänker mindre och mindre på ni-vet-vad.

Fel låt

Fan, FEL JÄVLA LÅT vann. Jag är grymt besviken.

Teknikens underbara värld

Det har varit några onödigt spännande dagar. I tisdags började min strömadapter till datorn glappa och det blev bara värre allt vad det led. Ner på stan för att fixa det igår, men då fanns inte universaladaptern i butik och jag blev ombedd att vänta en dag till. Jag snålade med datortid och varje gång strömmen försvann visste jag ju inte om den skulle komma tillbaka igen. Men nu funkar det minsann! 650 kronor fattigare blev jag på kuppen, men jag är så himla glad att felet inte satt i datorn för då hade kalaset blivit betydligt mer kostsamt.

Min nästa dator ska bli en Mac.

Världens bästa måndag


Jag hade helt missat att Salem Al Fakir skulle släppa nytt, och döm av min förvåning när detta släpp visade sig äga rum idag! Lyckan är total och jag håller just på som bäst att lyssna igenom alla nya låtar.

Han är så fin, Salem. Blir alldeles varm och go när jag lyssnar på hans musik. Lite extra under fantastiska 'Brooklyn Sun' som jag hörde redan i december när jag såg honom i Berwaldhallen.

She don't sleep at night, afraid to turn out the light

Hade ett riktigt jävla roligt bandrep ikväll. Har inte blivit mycket av den varan på sista tiden och men vi bestämde oss för att köra ikväll, trots att trummisen inte kunde. Och gud så kul det var! Vi tränade på en massa nya låtar som vi försökt med förr med sedan avfärdat. Efter 1,5 år tillsammans med en repertoar på 5-6 låtar är det riktigt skönt med lite nytt kan jag säga. Även om det inte blir nåt av låtarna så var det kul att de andra åtminstone var villiga att testa nåt nytt.
Den som kan vilken låt rubriken kommer från bjuder jag på en öl nångång!

Dags att ta rejäla tag?

Jag hårdsatsar och bjuder er på ännu ett inlägg. Funderar lite på en ny design, men är totalt oinspirerad just nu.

De senaste tre veckorna har jag ätit alldeles för mycket. Eller egentligen inte, för det är inte många dagar jag ätit frukost, lunch och middag. Allt som oftast har det blivit frukost följt av en massa småätande resten av dagen. Superdåligt för tänderna. Kroppen har däremot inte påverkats, trots att jag inte tränat på över en månad. Tacksam som fan för det. Nu känner jag dock att det får räcka. Så fort jag känner mig helt återställd från den här förkylningen ska det bli ordning på träningen igen. Minst två gånger i veckan! Och regelbunda måltider!
En annan sak att ta tag i är mina sömnvanor. Antal timmar sömn per natt kan se ur så här under en vecka: 4h, 11h, 6h, 10h, 11h, 7h, 9h. Helt sämst. Jag har inga rutiner överhuvudtaget. Under OS var det iallafall hyfsat jämt, även om jag sällan la mig före 2 så höll det sig ändå mellan 7-10 timmar per natt. Nu är det ju bara kaos.
Frågan är nu om jag ska ta tag i allt på en och samma gång eller en sak i taget? Jag tror nästan det är bäst att satsa på alltihopa, annars tror jag att risken att falla tillbaka är ganska stor.

Återupplivning

Har gått och tänkt på det ett tag nu och nu bestämde jag mig för att försöka blåsa lite liv i bloggen igen. Vi får la se hur det går med det.