Månadens nödlösning

Dagarna flyger förbi i en rasande fart, trots att jag för tillfället inte har så mycket att göra, och för var dag blir pressen att uppdatera den satans bloggen större och större. Jag är ledsen att göra er trogna läsare besvikna, men i brist på inspirerande företeelser blir det bara en kort månadslista.

Månadens aktivitet: Långfärdsskridskor
Månadens lågvattenmärke: Voltaren-sjukan
Månadens avslut: Lingvistikkursen
Månadens utflykt: Besök hos logopederna i Gävle
Månadens inköp: 12 julgranskulor för 19 spänn!
Månadens besök: Öhman på visit från underbara Granada
Månadens lärdom: Vassa knivar är bättre än slöa
Månadens stolta ögonblick: Alla låtar jag klarat på medium i Guitar Hero


Mitt (nya) liv

Idag var första dagen på logopedprogrammet. Nervös förstås, men inte så fasligt eftersom Sonia också var där. Verkar som en schysst klass med lättpratade människor. Efter upprop, info och fruktstund hade jag mitt livs mest bisarra föreläsning och satt halva tiden och tänkte: Männskan är fanimej inte riktigt klok. När det sedan avslöjades att det var en nollningsföreläsning föll alla bitarna på plats. However, I must admit att det var väldigt underhållande. Om fler föreläsningar var som denna skulle jag aldrig ens fundera på att stanna hemma och sova istället. Och på onsdag ska jag till Gävle. Vi kommer att göra en massa praktik i de kringliggande landstingen de kommande året och i övermorgon är det den första auskultationen. Läskigt men spännande på samma gång. Jag kommer skriva mer om nollning och annat skoj under de första veckorna, var så säker.

2008

Så var det den där utlovade årskrönikan. Jag är lat så den får bli kort.

Januari
2008 inleddes i Canberra, men med snar avfärd till Sydney. En vecka spenderades i denna underbara stad innan det var dags för hemfärd. Många timmars väntan, både i Hongkong och i London, men hem kom vi ändå till slut. I skolan var det fokus på Historia B då en stor undersökning skulle in. Någon gång under dessa rätt så intensiva veckor lyckades jag dra på mig en ögoninflammation, så jag fick ta några dagars paus och göra ingenting.

Februari
Inga större omvälvande händelser. Skolan lunkade på som vanligt, dåligt med snö och kyla och en födelsedag eller två. Några dagars sportlov i Harsa med päronen: det blev skidor på längden.

Mars
Svenska C. Träning. Mössprovning. Slutförande av projektarbete. Lägenhetsvisningar. Köp av lägenhet.

April
Elsas kompis Megan på besök. Premiär av Carmen på Katte. Helg i Karlskoga hos kusinerna med obligatorisk dag på Boda Borg. Sjuk igen. Efterlängtad simskoleavslutning. Soligt och varmt sista april på en filt i Ekonomikumparken.

Maj
Besök hos gudmor i ett mulet Orsa. Facebook-eventet knattematch! Sista rycket i skolan med inlämningar och redovisningar. Chenoa på besök. Flyttdags! Hämta möbler i Eskilstuna. Första natten i lägenheten. IKEA. 20 årsdagen. Insikt om att klassen är fin men det finns ett liv efter gymnasiet.

Juni
Studentskiva med klassens-utnämningar; energy booster, I can see why. Skolavslutning med tack till lärarna. STUDENTEN! Full som en kastrull, men mest på grund av lycka även om det blev många glas. Lång studentnatt, somnade med ett leende på läpparna. Vaknade till årets hittills varmaste dag. Mycket umgänge med vänner. Fotbolls-EM. Midsommar. Sommarjobb.

Juli
Mer jobb. Dåligt väder och inte mycket bad. Sex and the City i Eskilstuna. Tåg till Kalmar via Hälleforsnäs och Linköping. Underbar vecka på Öland. Hem igen efter bara en vecka. Hedvig i Uppsala!

Augusti
Moa till Uppsala, jag till Bollnäs. Pilgrimsvandring. Pajbak i Växbo. Började sjunga i bandet. OS i radio. Inköp av dator. Moa till Uppsala igen. Segling med familj och moster + man. Inskrivning på GH, upprop på lingvistiken. Bye bye Öhman och Eric.

September
Lingvistik I. Födelsedagskalas i Örebro. Pannkakskalas hos mig. Pubrunda som resulterade i årets baksmälla. Reccegasque. Trivs väldigt bra i bandet och umgås så gott som varje dag. Lärde känna Josefin och Sonia. Plugg på Ångström, café och hemma. Nation. Elsa 19 år, pappa sprang Lidingöloppet.

Oktober
Första tentan. Jättenervöst men det gick ju bra. Fonetik med Petur. Anmälde mig till Tjejmilen 2009 och började jogga! Fortsatt häng med bandet. Mycket träning. Ännu än pubrunda (inte bakis men jag välte i en sandlåda). Byte av mobilabonnemang. Moa och Megan i Uppsala. Barnvakt och  mer plugg.

November
Fest hos Magnus med övernattning. Tenta #2. Grammatik: STP och Skrubben. Mindre fokuserat plugg. Tenta #3. Berlin med mycket nattaktivitet och även en del på dagarna. Hem till snökaos i Sverige. Tråkigaste kursen hittills: Språket, individen och samhället. Dåligt med bandrep.

December
Språkseminarie. Lediga dagar i Bollnäs med mycket snö, hemvideos och tidig lucia. Grått och tråkigt Uppsala. Baka lussebullar och pynta. Lucia i päronens sovrum och på V-Dala. Adventsmys. Sova istället för att gå på föreläsning. Miraklet på Julafton. Födelsedagsfest för Martina. Öhman på madrass. Hedvig i Uppsala igen. Guitar Hero istället för bandrep. Mycket film med syrran (Fanny & Alexander, 5 timmar). Nyår i Nyby omgiven av några av de finaste människorna i världen.

Tänk så fort det kan vända

Om årets första dagar var helt underbara så kan man säga att resten av veckan var skit.

Måndag: Ringde och fick en jourtid hos tandläkaren. Tandinfektionen har nu resulterat i svullen hals (ont) och trötthet (av febertyp). Resultat: 7 dagars penicillinkur. Tänkt snabbstopp hos päronen i form av kaffe slutade med att jag sov i mitt gamla rum, då jag var alldeles för trött och uschlig för att orka göra någonting alls. Det kändes riktigt skönt att bli omhändertagen. Påbörjade dessutom en Voltaren-kur för min onda häls skull.

Tisdag: Dag två på mina kurer. Hem för byte av kläder samt upphämtande av kurslitteratur. Tentan är på lördag och jag ligger efter i pluggandet. Efter plugg, mat och tv-tittande med resten av familjen tog jag mig hem. Mådde lite konstigt i magen, men tänkte inte mycket på det, sånt händer ju ibland. Efter att inte ha kunnat sova på tre timmar fick jag plötsligt rusa till toaletten. Jag hatar att spy. En timme senare var det dags igen, och så höll det på tills halv åtta på onsdagsmorgonen. Vinterkräksjukan tänkte jag. Nån gång under dessa timmar lyckades jag dock läsa bipacksedeln till Voltaren där jag bland vanliga biverkningar hittade "magsmärta, illamående, kräkningar" samt en massa annat som inte lät så mysigt. Tog inte många sekunder för mig att inse att jag kunde pricka av 80% av dessa.

Onsdag: Ringde mor min för att meddela att jag inte kunde följa med och åka skridskor, av förklarliga själ. var dessutom tvungen att ställa in ett möte med min bankman (låter jättepretantiöst, jag vet), möte på simskolan samt bandrep. Istället tillbringades dagen i sängen och soffan. Jag var livrädd för att dricka något eftersom jag var säker på att det bara skulle komma upp igen, så när mamma och Elsa kom förbi vid två hade jag inte fått i mig mer än ett halv glas vatten och en kopp te. Lyckades under eftermiddagen och kvällen äta en hel del, däribland smörgåsrån, risifrutti, lättsaltade chips, en halv banan, lite mer vatten, ett glas cola och en kopp te. Stadigt och bra. Efter att ha sovit ungefär 4 timmar sen tisdagen somnade jag gott.

Torsdag: Idag mår jag bra. Tandinfektionen har gått ner och jag tänker aldrig mer äta Voltaren.

Dag 2

Det är reunion i mitt kök. Både Öhman och Moa är i stan, så vi passar på att ses. De bakar bröd medan jag ojar mig över att jag har ont. Har åkt långfärdsskridskor på Ekoln i dryga två timmar idag. Isen var fantastisk men nu gör det som sagt ont. Imorgon blir det vila.

Återkommer snart med min alldeles egna årskrönika.