Lite kärlek såhär en vanlig måndag

Har just kollat på SVTs Dom kallar oss artister som den här veckan ägnade en halvtimme åt Sveriges finaste, underbaraste och gladaste man. (Nej, inte Måns Z.) Salem Al Fakir. Duh. Han som jag skriver om så ofta att han snart förtjänar en egen kategori. Fast det är kanske stalkervarning på det?

Iallafall, programmet inleds på en hotellfrukost i Uppsala i början av september där man bland annat får höra Salem berätta om gårdagens spening: "Igår spelade vi på Katalin, och folk var som tokiga, det var dom faktiskt för de stod och klappade tio minuter efter att vi gått av". Jag känner att jag måste ta åt mig lite av äran med tanke på att jag stod längst framme vid scenen just den kvällen. Jag ska inte återberätta hela avsnittet, bättre att ni kollar på det själva.
Här gör man det.

Kärlek var ordet.

Sportsöndag

Dagen har präglats av sport skulle man kunna säga. Uppgång vid 9 och frukost intogs framför långloppet Marcialonga och bronsmatchen i bandy. Därefter var det jag själv som skulle sporta lite, det blev ett medelpass på Friskis som fyllde mig med energi inför eftermiddagen. Efter lunchen, tomatsoppa och ostsmörgås (tack Ingrid för det underbara brödet!) tog jag hand om disken och badrummet i väntan handbollen. Tyvärr blev det ju förlust, men det var en mycket spännande match och förhoppningsvis är svensk handboll på frammarsch igen. För att runda av sportandet tittar jag nu på uppvisningen i konståknings-EM medan jag väntar på att hanbollsfinalen ska börja. Bandyfinalen skiter jag i.

Hur det gick

Inte så bra. Lampan släcktes strax före midnatt och jag gick upp nästan 11 timmar senare efter att ha snoozat alldeles för länge. Men det var kanske lika bra att jag sov länge, för det blev en lång kväll och jag kom inte hem förrän närmare klockan 3. Bra betyg för den kvällen alltså, men sämre betyg vad gäller sovrutinerna. Kanske gör jag ett nytt försök ikväll. Har åtminstone inga planer på att stanna uppe länge.

Läggdags redan nu

Tänkte testa en ny grej: gå och lägga mig före 23. Har inga föreläsningar imorrn och risken är då att jag sover alldeles för länge när jag egentligen borde passa på att göra en massa saker här hemma. Så genom att lägga mig vad med mina mått är riktigt tidigt hoppas jag kunna gå upp lagom tidigt och få ut mycket av dagen. Återkommer med resultat och utvärdering.

Faran över

Verkar som om jag klarat mig, idag mådde jag mycket bättre. Lite halsbränna bara.

Förkylning på g?

Har känt mig helknasig idag. Sådär som man känner sig precis innan man blir sjuk. Trött, seg, ont lite här och var och frusen. Ser fram emot att börja 8.15 imorrn. Verkligen jättemycket.

Gonatt mormor

Jag vill skriva några ord om begravningen men får inte riktigt till den rätta tonen. Att skriva djupt och känslosamt är inte min grej, och jag vill inte tramsa med en massa formuleringar som inte är jag. Jag tar och snor några rader från äldsta kusinbarnet istället: Begravningen var fin. Väldigt fin. Det räcker så tycker jag.



Mormor och jag sommaren 88

Kan inte ens komma på en rubrik

Jag hade tänkt skriva nåt kul, men jag kommer inte på vad det kan ha varit. Jag poppar en påse popcorn istället.

Skrattfest

Morgonpasset har aldrig varit roligare än idag. Eller jo, det är jämt skägg med en sändning i december. Varför? Jo, MPIP3 besöktes dessa två mornar av Anders Jansson, ena halvan av Hipp Hipp. Jag skrattade så jag fick tårar i ögonen och ont i magen. Bättre start på dagen får man leta efter.S

Dagens lista

Dåliga saker idag:
  • Jag försov mig
  • Jag hade en dålig hårdag
  • Jag har jättefinnen Artur mitt på näsan
  • Jag hade huvudvärk
  • Jag tog med mig ett gammalt kårleg (VT10) och kom nästan inte in på Värmlands
  • Jag tog inte med mig tillräckligt med kontanter och baren tog inte kort
  • Jag missade På Spåret

Bra saker idag:
  • Jag åt god lunch
  • Jag är halvvägs på utbildningen eftersom T4 slutade idag
  • Jag överlevde PM-redovisningen
  • Jag kom in på Värmlands trots apgammalt kårleg
  • Jag kan se På Spåret på svtplay
Bubblare: Jag har ännu inte lämnat in kompletteringsuppgiften i neurolingvistik

Trots en tuff start tror jag att det ändå blev en ganska bra dag till slut. Nu är det helg och på måndag börjar termin 5!

Diskbergsbygge

I take pride in my work.



Mjuklandning

Om man nu nödvändigtvis känner att man måste välta med cykeln tycker jag att man ska passa på att göra det i en snödriva tio meter från sitt hus.

Sömnbehov

Efter omfattande sömnstudier den senaste veckan verkar det som om jag (äntligen) har hittat mitt perfekta antal timmar. Fem. Hade helst hoppats på fler, men i morse är första gången på länge som jag vaknat och känt mig helt utvilad. Nä, förhoppningsvis är detta bara ett undantag, för jag tror ärligt talat inte att det kan vara hälsosamt att gå runt på fem timmars sömn. I natt ska jag försöka med minst sju. Hoppas det funkar lika bra.

Jag glömde att jag var trött

Det blev en helkväll igår skulle man kunna säga. Jag var helt sjukt trött efter endast fyra timmars sömn och var rätt övertygad om att jag skulle vilja gå och lägga mig tidigt. Pizza och bastu följt av hemmafest kändes därför överambitiöst och jag tänkte att jag kunde åka hem efter bastandet. Så blev det inte.

Efter en timme i bastun, var jag inte alls särskilt trött längre. Ett tips: Ha snöbollskrig i bastun, det rekommenderas varmt kallt! Vi fortsatte sedan festen i något lägre luftfuktighet, och timmarna gick. Helt plötsligt var klockan halv tre och kvarvarande festdeltagare låg halvsovandes i värdparets säng. Tankar på att ta sig hem växte sig allt starkare, men vi fick veta att om vi orkade stanna en halvtimme till så skulle vi få en överraskning. Sagt och gjort, vi låg i sängen och snackade medan vi kände att det doftade gott från köket. Pyttipanna! Magnus hade alltså ställt sig och gjort pyttipanna, från scratch, klockan kvart över två. Det är vad jag kallar service! 

Varm och mätt cyklade jag sedan hem och stupade i säng, samtidigt som tidningsbuden gjorde sig redo att påbörja arbetsdagen. Så kan det gå när man har fantastiska vänner.

Jag har talang

Jag förstår att ni är imponerande av mina uppdateringsskills.